U četvrtak Spravišče i na Kalniku

plakat_momačka_večer_Kalnik_SpraviščeKriževačko veliko spravišče u svojem 46. izdanju po prvi puta kreće iz Kalnika, najavljuju iz Turističke zajednice općine Kalnik. Kalnički šljivari odlučili su u goste pozvati križevečke purgere i ponuditi im kupicu vina na predstavi “Momačkoj večeri”. koja će se održati u četvrtak 13. lipnja 2013. u 20 sati na Trgu Stjepana Radića, ispred zadruge.
– Nastupali budu KUD-ovi, održavala se bude i štrukljijada, a na kraju bude zasviral tamburaški sastav “Plateri”, najavio je Kruno Đurec iz TZ općine Kalnik. Čitav program počinje u 18 sati.

Za sudjelovanje na Kalničkoj štrukljijadi, gdje će štruklje ocjenjivati peteročlana komisija, može se prijaviti do sutra u 17 sati, a štruklje je potrebno donijeti vruće u 18 sati ispred Kalničkog podruma. Svaki član komisije će davati ocjene od 1 do 5, koje se na kraju zbrajaju i pobjednik je onaj koji ima najviši prosjek ocjena. Ocjenjivat će se debljina tijesta, odnosno vještina izrade štruklja u tankom tijestu koje treba što tanje rasukati, a da ne pukne. Također će se ocjenjivati okus štruklja, da nisu preslani, da sir nije prekiseo, da nisu premasni, da sadrže dobar omjer sira i tijesta i slično. Ocjenjivat će se i vizualni dojam štruklja, da nisu zagoreni, da nisu slabo pečeni, oblik, itd. Posebna ocjena daje se za inovativnost u izradi, postizanje posebnih okusa, npr. štruklji sa češnjakom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.