Srednjoškolci poučavaju o Micro-bitovima

Foto: Gordana Podravec
Srednjoškolci poučavaju o Micro-bitovima
Srednjoškolci poučavaju o Micro-bitovima // Foto: Osnovna škola Ljudevita Modeca

Nakon što je Osnovna škola Ljudevita Modeca prošla na CARNet-ovom natječaju za dobivanje micro:bitova za 6.razred, micro:bitovi su stigli i došao je na red najvažniji dio – prezentaciju kako ih koristiti te njihova podjela učenicima. Razmišljajući o najboljem načinu približavanja programiranja šestašima kako bi oni uvidjeli da je to vrlo korisno znanje koje im može poslužiti u kasnijem školovanju tj. pri odabiru srednje škole, kao prezentatori pozvani su učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, čiji je ravnatelj prof. Zoran Kovač rado pristao na suradnju.

Mateo Piskač i Marko Udvari, učenici 1.c razreda, inače i članovi Kluba automatike i robotike „Senzor“ koji djeluje pri Zajednici tehničke kulture Križevci, pod budnim okom prof. informatike Velimira Ivekovića, strpljivo i profesionalno objašnjavali su kako programirati pomoću micro:bita. Do sada su odradili 3 od 5 radionica – prvi put trema je malo imala svoje prste u izlaganju, ali dečki su se izvrsno snašli i odradili predavanja kao pravi učitelji. Možda će to i njima biti prevaga kod konačnog odabira zanimanja.

Šestašima želimo da otkriju i ovu stranu tehnologije koja je primjenjiva na svim razinama obrazovanja jer jednostavnost i svestranost ovog uređaja čine ga laganim i zabavnim polazištem za ulazak u digitalni svijet.

Izvor Osnovna škola Ljudevita Modeca
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    I ja se pridružujem čestitaka srednjoškolcima, koji nesebično dijele svoja znanja, a usput uče vještine prezentiranja, koje će im dobro doći u budućim zanimanjma.
    A, šetašima želim, da još dublje uđu i u ovu stranu tehnologije , i ako znam, da je njima već dosta toga i poznato.
    Svima sretno!

Komentari su zatvoreni.