Tradicionalni ska ritmovi dolaze na 7. Skaville Festival

2tone ska The Bankrobbers Italija

Organizatori 7. Skaville Festivala koji se od 24. do 28. srpnja održava u kampu Martinska kraj Šibenikap redstavljaju ovih dana nove izvođače! Uz već objavljena imena The Toastersa, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Killo Killo Banda, Yellow Spots, Baga Sound – na najplesniji festival ovoga ljeta na Jadran dolaze novi bend i novi selektori koji naginju tradicionalnim ska ritmovima. Vrijedi istaknuti kako ovo nije konačan popis bendova te se očekuje objava još nekoliko izvođača.

Skaville nastup

Iz susjedne Italije stižu 2tone ska manijaci THE BANKROBBERS, bend uz koji se vežu pojmovi poput antirasizma, S.H.A.R.P. pokreta i klasik skutera. Nakon što su u 2011. izdali debitantski album “Our Times” za Anbifio Record, zaredale su odlične kritike i mnoštvo nastupa sa imenima poput Mr. Symarip i Bad Manners. Nakon prvog albuma krenuli su raditi još snažnije te su odmah izdali i vinilno split izdanje sa ska bendom Jokerface. Bankrobbersi su kroz ljeto u 2012. odradili i mini turneju koja je uključivala Austriju i Njemačku kao i nastup na odličnom Ultrash Festivalu u Postdamu. U 2013. izlazi novi album koji će se premijerno moći čuti i na Skaville Festivalu u Šibeniku.

Na festivalu će se također predstaviti novi selektori koji dolaze iz Mađarske. Originalna muzika s Jamajke, ska/rocksteady/early reggae glavni su pravci kojima barataju JD LITTLEHEAD vs. DESMOND SCHLEKER. Muzika 50-ih do 70-ih sa slatkim harmonijama Jamajke koje dolaze sa vinila razveseliti će sve zaljubljenike tradicionalnih ska ritmova, skinhead reggae i rocksteady muzike.
Ulaznice za 7. Skaville Festival mogu se kupiti putem online pretrodajnog servisa Entrio.hr, a organizatori ističu i jako povoljnu festivalsku kartu od 180 kuna uz koju se dobiva i besplatno kampiranje. Promotivno razdoblje traje od sve do 1. srpnja, nakon čega će cijena festivalske karte biti 210 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.