Posljednji ‘FIVE4KIDS’ paket za djecu COOR-a

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima prošli je mjesec primio i posljednji donacijski paket križevačke udruge P.O.I.N.T. nabavljen dijelom sredstava prikupljenih humanitarnom akcijom “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” održanom krajem prošle godine za djecu s posebnim potrebama Križevaca. Ovom su prilikom nabavljena didaktička pomagala, poput raznih materijala za poticanje grube i fine motorike, učenje boja, oblika te predmeta i pojava iz svakodnevnog života.
– Naručili smo igru za ruke i noge – brdo, matice i vijke s predlošcima, geometrijske oblike na stalku, kocku vezalicu koja se koristi za učenje vezanja vezica, kopčanje dugmadi, povrće u originalnoj veličini i druga pomagala, nabrojala je organizatorica akcije Zvjezdana Babić iz P.O.I.N.T.-a.

Za likovne aktivnosti djece kupljeni su posebni kistovi za prste, rukavice za bojanje i valjčići od spužve kako bi se olakšalo bojanje i crtanje djeci s motoričkim teškoćama, potaknula mašta i kreativnost te otkrile nove dimenzije izražavanja. Osim toga, kupljene su terapeutske škare koje imaju dva otvora za svake strane – jedan za prste terapeuta-učiteljice, a drugi za dijete te zaobljene škare za ljevake. U razvoju taktilnih i auditivnih osjetila učenicima Centra će pomoći taktilne ploče i zvučna igra memorije.
Ovom donacijom u vrijednosti 2500 kuna udruga P.O.I.N.T. je završila aktivnosti humanitarne akcije “Petaka za đaka” za ovu sezonu, a za kasnu jesen najavljuju jubilarno, 10. izdanje akcije kojom će obilježiti desetljeće humanitarnog rada za osobe s posebnim potrebama Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.