Tri medalje Križevačkih mažoretkinja s državnog – seniorkama zlato i srebro, juniorkama bronca

U nedjelju 2. lipnja 2013. Križevačke mažoretkinje su sudjelovale na 22. državnom natjecanju, ujedno i 6. međunarodnom festivalu mažoretkinja u Opatiji, u organizaciji Saveza Mažoretkinja i Pom-pon Timova Hrvatske. Po prvi puta na natjecanje u velikim formacijama putovala su sva tri uzrasta – kadetkinje, juniorke i seniorke, gdje su nastupile u dvije kategorije: velike formacije štap te velike formacije pom-pon, a kući su se vratile s ukupno tri odličja. Seniorke su ostvarile uspjeh koji će još dugo pamtiti. U kategoriji štap osvojile su srebrnu medalju, a u kategoriji pom-pon okitile su se titulom državnih prvakinja osvojivši zlatnu medalju, s trenericom Tihanom Haban.

– Nakon juniorskog dua prije par mjeseci, ovaj put seniorke dolaze u Križevce kao prvakinje, istaknula je predsjednica Križevačkih mažoretkinja Ivona Haban.
Juniorke su u kategoriji pom-pon osvojile brončanu medalju, što je odličan uspjeh s obzirom da u ovakvoj postavi plešu samo jednu sezonu, a neke su se tek na početku sezone počele baviti mažoret i pom-pon plesom. Trenerica juniorki je Marija Antolić.

Kadetkinje su prvi put nastupile u kategoriji velikih formacija štap kao najbrojnija križevačka grupa od 22 djevojčice. Iako su zablistale u novim uniformama i otplesale bolje nego ikad te tako učinile i trenerice i roditelje ponosnima, ovaj put to nije bilo dovoljno da dođu do medalje pored konkurencije ostalih odličnih timova. No, pred njima je još puno natjecanja i mjesta za napredak. Trenerice kadetkinja su Anamarija Katalenac i Ivona Haban.

Plasmani juniorka i seniorka ujedno su i putovnica za odlazak na europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Tatabanyi u susjednoj Mađarskoj, a bodovima prikupljenim na ovom natjecanju poboljšati će se na rang listi Saveza.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.