Započeli 7. ‘Dani jagoda križevačkog kraja’

U petak 24. svibnja u Križevcima su prigodnim programom svečano otvoreni Dani jagoda križevačkog kraja. Već sedmu godinu zaredom ova manifestacija želi omogućiti proizvođačima plasman jagoda na lokalnom tržištu, a potrošačima osigurati svježe i kvalitetno voće od domaćih proizvođača.
– Sve više se stavlja naglasak na blizinu lokalnog tržišta, poznavanje proizvođača i potrošača što stvara odnos povjerenja kod potrošača prema proizvodima koje konzumiraju, istaknuli su stručnjaci Poljoprivredno savjetodavne službe, ispostave Križevci, jedne od organizatora, uz gradsku turističku zajednicu i pokroviteljstvo Grada Križevaca.

I ove su godine program službenog otvorenja obogatila djeca križevačkih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola, koja su zajedno s odgajateljicama i učiteljicama  pripremili prigodne pjesmice, recitacije i koreografije. Također su pripremili i likovne radove na temu jagode, koji će biti izloženi narednih tjedan dana u haustoru zgrade gradskog poglavarstva. Čitava manifestacija ove godine traje do 10. lipnja.

Slatkim voćem domaćih proizvođača zasladila su se i djeca, a također je održano ocjenjivanje jagoda od strane posjetitelja. Ukupno najbolje ocijenjena ove godine bila je sorta Alba, zatim slijedi Clery, a treće mjesto zauzela je Raurica.
– Ocjenjivanje jagoda od strane stručnog žirija održati će se naknadno, kako bi ove godine sorte jagoda koje kasnije dospijevaju mogle ravnopravno konkurirati u ocjenjivanju, objasnili su organizatori.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.