O ravnatelju ŽUC-a od sada će odlučivati isključivo HDZ i HSS

Nakon izbora novi odnosi snaga u Skupštini KC-KŽ županije. Nedeljko Potroško nikad nije postao šef ŽUC-a jer nije bilo kvoruma na zadnjim sjednicama prošlog saziva Županijske skupštine

Osim što je HSS-ovac Darko Koren već u prvom krugu osvojio novi mandat koprivničko-križevačkog župana i što će s HDZ-om imati stabilnu većinu u Županijskoj skupštini, rezultati nedjeljnih izbora najvjerojatnije su “presudili” i Nedeljku Potrošku.

Propala kohabitacija

Šef Kominga trebao je biti novi ravnatelj Županijske uprave za ceste, ali njegovo imenovanje Skupština nikada nije amenovala. Podsjetimo, famozna kohabitacija u prošlom sazivu Skupštine neslavno je propala upravo zbog “slučaja ŽUC”. HSS, HDZ i A-HSP, naime, u više su navrata uspješno bojkotirali sjednice pa stranke na čelu sa SDP-om nisu imale kvorum kako bi se o toj točki dnevnog reda glasovalo. U toj situaciji Upravno vijeće ŽUC-a nije imalo izbora i prije mjesec dana je za vršitelja dužnosti ravnatelja, nakon konzultacija s Ministarstvom uprave, imenovalo Borisa Majerusa.

Ide novi natječaj

– ŽUC zasad sasvim dobro funkcionira, ali natječaj će se uskoro ponoviti – dosta jasnu poruku jučer je na tradicionalnoj kavi s novinarima poslao Koren.

Izrazio je i zadovoljstvo izbornim rezultatima, a rekao je i da će konstituirajuća sjednica novog saziva Županijske skupštine biti sredinom lipnja, a na njezinu čelu, prema koalicijskom sporazumu, bit će netko iz HDZ-a.

– Volio bih da to bude Damir Felak, ali na njihovoj stranci je da to odluči – dodao je Koren, župan koji voli pisati ministrima i već najavljuje nova pisma.
– I sami ste vidjeli koliko je ministara pohodilo podravsko-prigorski kraj u zadnjih mjesec dana i što su sve obećali biračima. Ne možemo uvrijediti ijednog ministra i ne ga držati za riječ – poručio je župan. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.