Osnovci ‘Modeca’ izvrsni u engleskom, matematici, sportu i novinarstvu

DRŽAVNA NATJECANJA Ove su godine učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca bili na državnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika i matematike, osvojili visok plasman u krosu te sudjelovali na državnoj smotri LiDraNo

Nakon što je na županijskom natjecanju bio prvi, Domagoj Tomičević (6. c) pozvan je na 54. državno natjecanje iz matematike koje se održalo u Dubrovniku od 2. do 4. travnja. Plasman na državno natjecanje ostvarilo je devedeset i dva učenika osnovne škole, a među njima je bio i naš Domagoj, kojega je za natjecanje pripremao profesor Velimir Iveković.

 

 

Dubrovnik ugostio najbolje matematičare

Natjecanja za učenike su se održala u OŠ Lapad, a za to vrijeme su članovi državnog povjerenstva organizirali stručna predavanja za mentore. Nakon pisanja ispita, dok je šezdeset članova povjerenstva ispravljalo ispite, učenici su razgledali Dubrovnik.

Domagoj je, od ukupno dvadeset i sedam učenika šestoga razreda bio dvanaesti, čime su i on i njegov profesor jako zadovoljni.
– Domagoj je ostvario izniman rezultat. Ono što me iznimno veseli, kao njegovog mentora, jest činjenica da je točno riješio dva cijela zadatka i na trećem zadatku skupio još dva boda. Dovoljno je spomenuti da je imao dvadeset i dva boda od mogućih pedeset, troje učenika ispred njega imalo je samo jedan bod više, a nekoliko bolje plasiranih učenika nije imalo ni jedan u cijelosti točno riješen zadatak – objasnio je profesor Velimir.

– Moram napomenuti da ni Domagoj ni ja nismo bili opterećeni rezultatom koji će postići. U Dubrovnik smo otišli opušteno i bez grča, smatrajući put nagradom za sav uložen trud i napore koje je Domagoj u ovoj školskoj godini morao proći da bi postigao ovaj rezultat. Razmišljam o tome sa smiješkom na licu jer znam da su veliki rezultati tek pred njim. Želim mu svu sreću! – ponosan je na Domagoja profesor Velimir.

Najbolji anglisti u Šibeniku

U Šibeniku je u Osnovnoj školi Juraja Dalmatinca od 22. do 24. travnja održano 19. državno natjecanje iz engleskog jezika na kojem je sudjelovao učenik naše škole Neven Jakopčić (8. c) sa svojom mentoricom Irenom Horvat.
– Natjecanje se sastojalo od tri dijela. Prvi dan pisao se esej na zadanu temu, veličine sto i pedeset riječi. Zatim je slijedila stanka, a onda test slušanja i razumijevanja i test znanja gramatike i vokabulara. Drugi su dan bili usmeni ispiti pred tročlanom komisijom, koji su bili izvorni govornici – objasnio je Neven kako izgleda natjecanje.

Neven je osvojio trinaesto mjesto, što je odličan rezultat.
– Školskim je natjecanjima pristupilo pet tisuća učenika osnovnih škola, stoga je biti trinaesti u državi izvrstan rezultat – zaključila je učiteljica Irena Horvat.

Učenice osvojile  3. mjesto u krosu

Državno natjecanje Školskih športskih društava za osnovne i srednje škole, koje svake školske godine organizira Hrvatski školski športski savez, održano je Poreču od 28. od 30. travnja. Učenice naše škole zauzele su izvrsno 3. mjesto u trčanju u prirodi. Na državno natjecanje se plasira ekipa koja pobjedi na međuopćinsko-gradskom, županijskom i poluzavršnom natjecanju.

Za Školsko športsko društvo Izvor su nastupale Ivana Jelušić (8. b), Katarina Balić (7. d), Lucija Zimonji (5. b) i Veronika Drljačić (5. b). Vodila ih je profesorica Darinka Šimunčić.

Dino i Matea predstavljali školu na LiDraNu

Na Državnoj smotri LiDraNo, koja je održana od 7. do 9. travnja u Primoštenu, sudjelovala je Matea Koren (7. e) sa samostalnim novinarskim radom i Dino Davosir (8. b) kao glavni urednik našeg školskog lista Izvor. Mateu i Dinu pripremala je profesorica Martine Valec-Rebić.

Matea je sa svojim tekstom Dijabetes (ne) mijenja život, u kojemu je pisala o učeniku Mihaelu koji boluje od dijabetesa, ušla u izbor od petnaest najboljih dječjih novinarskih radova.
– Nisam ni sanjala da ću doći do državne razine iako sam vrlo lako prošla i na školskoj i na županijskoj razini. Jako sam ponosna na svoj rad i sreća je bila neopisiva kad sam saznala da idem na državno – rekla je Matea.

Dino je već tri godine glavni urednik Izvora, lista koji se ove godine po drugi put našao među najboljim školskim listovima u zemlji, a od prošle godine izlazi kao digitalni list.
– Dvaput sam bio na državnom LiDraNu. Ove je godine bilo jako teško doći među najbolje jer je zbog štednje smanjen broj pozvanih, svega petnaest samostalnih radova i petnaest listova, zato sam jako zadovoljan što smo među četiri najbolja digitalna lista u državi! – ponosan je Dino.

Vezano

Komentari su zatvoreni.