Traže se fotografije kina Kalnik snimljene prije 1990. godine

Od kina Kalnik oprostili smo se projekcijom Bog postoji, njeno ime je Petrunija, koja se održala na 16. Culture Shock Festivalu. Projekciju je pohodio velik broj naših sugrađana, a mnogi su sa sjetom evocirali uspomene na kino koje je nekoć bilo središte društvenog života u Križevcima.

No, tamo će sada niknuti stambeno – poslovna zgrada, dok će Križevci novo kino dobiti u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Tamo je početkom srpnja predstavljen projekt opremanja multimedijalne dvorane u kojoj će se provoditi kinoprikazivačka djelatnost.

Što se stare zgrade kina tiče, ovih se dana priprema novinarska reportaža o kinu Kalnik. Za istu je autorica u velikoj potrazi za fotografijama kina koje su nastale prije 1990. godine, no potraga je zasad bezuspješna iako su kontaktirani muzeji, arhivi, gradski kroničari itd.

Ukoliko među svojom kolekcijom imate neku od fotografija nastalu u periodu prije 1990. godine, javite se na mail redakcija@krizevci.info ili u inbox naše Facebook stranice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.