Bruno Katavić brončani na Svjetskim igrama mladih

Od 19. do 24. travnja u Turskoj Konyii održane su 3. Svjetske igre mladih gdje je kao član hrvatske kadetske reprezentacije nastupio i mladi Križevčanin Bruno Katavić, član Karate kluba KTC Križevci. Katavić je opravdao poziv izbornika svih nacionalnih vrsta Fedora Nalisa i izbornika kadeta Esada Garibovića osvojivši na turniru brončano odličje. Posebno vrijedi istaknuti borbu u 2. kolu protiv reprezentativca Turske, koju je Križevčanin dobio rezultatom 8:0 (kod osam razlike, borba se prekida) u rekordnom roku od 38 sekundi, realiziravši pritom tri nožne tehnike i jednu ručnu te zaradivši na kraju pljesak punih tribina koje su zdušno bodrile domaćeg predstavnika. U borbi za treće mjesto mladi reprezentativac je pobijedio mađarskog predstavnika.

U sklopu igara hrvatska reprezentacija je sudjelovala na zajedničkim pripremama s reprezentacijama Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Grčke, Mađarske i Turske, a Katavić je izjavio da jedva čeka prvi trening s klincima iz kluba da pokaže što je sve na tim pripremama naučio.
Nakon Prvenstva Balkana u Kragujevcu, Svjetskog prvenstva u Istanbulu, turnira Grand Prix Slovakia i Svjetskih igara mladih u Konyii, može se zaključiti da je Katavić rezultatima učvrstio poziciju u reprezentaciji Hrvatske, a posljednjih će mu mjesec dana zasigurno ostati zauvijek u sjećanju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.