Domagoj Levatić državni prvak u radioorijentaciji

Na ovogodišnjem trodnevnom 55. državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske koje je održano u Primoštenu od 3. do 5. travnja 2013. godine, u jakoj konkurenciji prvaka hrvatskih županija učenika petog do osmog razreda osnovnih škola iz područja radioorjentacije Domagoj Levatić, član Kluba radioorijentacije „Antena“ ZTK Križevci, na svom trećem državnom nastupu postigao je izuzetan rezultat osvojivši ove  godine 1. mjesto iz radioorjentacije, područja tehničke kulture P-kategorije (izvanškolske aktivnosti tehničke kulture).

Levatić je u Križevce donio treću titulu državnog prvaka radioorijentacije u proteklih sedam godina. U tom periodu još je Marin Piskač osvojio jedno drugo i jedno treće mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara iz radioorjentacije. Domagoj Levatić od mogućih 100 bodova sakupio je 91 bod i time postao državni prvak u radioorijentaciji te stekao pravo izravnog upisa u škole gdje je tehnička kultura jedan od tri glavna predmeta.

U kategorijama zrakoplovno i raketno modelarstvo sudjelovali su članovi Aero kluba “Dragutin Novak” ZTK Križevci Ivan Pećnik i Patrick Kossi. Pećnik je ove godine drugi put pozvan na državno natjecanje gdje je u kategoriji zrakoplovno modelarstvo zauzeo je 17. mjesto. Kossi je ove godine četvrti put pozvan na državno natjecanje gdje je u kategoriji raketno modelarstvo zauzeo 20. mjesto.

Vezano

Komentari su zatvoreni.