Pred županijom prosvjed podrške Darku Ledinskom

Svega stotinjak osoba, uglavnom stanara Doma za starije osobe i članova koprivničkog SDP-a okupilo se pred sjedištem Koprivničko-križevačke županije na prosvjedu koji je stranka organizirala pod geslom ‘Stop političkim čistkama!’. Svojim dolaskom htjeli su županu Darku Korenu i članovima Upravnog vijeća Doma za starije poručiti da ravnatelj Darko Ledinski ne smije biti žrtva zato što se kandidirao za župana i u kampanji iznosio svoje političko mišljenje i stavove. Prosvjednicima je prvo govorila predsjednica Upravnog vijeća Doma, ali i predjsednica koprivničkog SDP-a Vesna Želježnjak, ponovivši da su ostavke troje članova Vijeća politički iznuđene, da moraju biti povučene, te odmah pojasnila i kakav bi morao biti njihov izbor novog ravnatelja Doma.

– Ovim putem ih ponovno molimo da povuku svoje ostavke kako bi mogli sastaviti Upravno vijeće. Do sada su pristigle četiri zamolbe, kako bi mogli odabrati ravnatelja, a naravno, to je naš ravnatelj Darko Ledinski, rekla je Vesna Želježnjak.

Prvi čovjek županijskog SDP-a Stjepan Henezi ponovio je zahtjev za povlačenje ostavki, te okupljenima poručio da su se našli na poziv SDP-a Koprivnice, kao ljudi koji se u osnovi svog političkog angažmana zalažu za solidarnost, pravicu, poštivanje ljudi, da dignu glas razuma i prosvjeda protiv bahatosti i samovolje.Stjepan Henezi je ustvrdio da bi župan Koren morao zamoliti Darka Ledinskog da se ponovno kandidira za ravnatelja, a ne uskraćivati mu svoju potporu. Na početku prosvjeda pred zgradu Županije spustio se i jedan od prozvanih zbog istupanja iz Upravnog vijeća, zamjenik župana Ivan Pal. Došavšio na red za megafon zamolio je prosvjednike da poštuju njegovu pravo i volju izraženu ostavkom.Apel mu nije bio uspješan, kao ni pokušaj da dogovori sastanak predstavnika Doma sa županom Korenom. Naime, predstavnica stanara u Upravnom vijeću Katica Vrhovec smatra da bi razgovor bio uspješan jedino ako je njezinoj ekipi bar 50 igrača.

– Ovako smo odredili: došlo nas je 50 iz Doma. Ili će gospodin župan primiti sve, ili nikoga, bila je kategorična Katica Vrhovec.

A na prvom katu Županije ugođaj potpuno suprotan od uzavrelog zraka pred zgradom. Župan Koren novinarima je izjavio da ni milimetra ne odstupa od odluke da ne podrži novi mandat Ledinskom, a za vremešne prosvjednike smatra da su izmanipulirani i iskorišteni u SDP-ovoj političkoj igri.

– Ja njima od prošle srijede predlažem da dođu kod mene na razgovor. Ali njih pet-šest, a ne 150. Sa 150 ljudi, slažete se, teško je razgovarati. Međutim, sad je gospođa predstavnica stanara bila kod mene i ona je rekla da zapravo ona te poruke koje smo mi upućivali preko ravnatelja oni nisu ni dobivali i da nisu mogli doći na razgovor, kaže župan Koren.

Hoće li biti sutrašnjeg razgovora župana i stanara Doma tek ćemo vidjeti, no za pretpostaviti je da će, kao i nakon današnjeg prosvjeda, stavovi političkih protivnika ostati jednako zabetonirani.

Vezano

Komentari su zatvoreni.