Križevački Radnikovci izgubili od Križevaca

 Jučerašnja utakmica između dva gradska košarkaška kluba završila je rezultatom 79:55 u korist Križevaca, ali Radnik ima, unatoč porazu, ima dosta razloga za slavlje. Radnikovci, redom juniori i tek nešto stariji, dobrano su namučili razvikanog suparnika. Očekivani pobjednici zasluženo su upisali bodove, ali išlo je teško, preteško, jer prema viđenome, momčad koja pretendira na prvu ligu previše se mučila s predzadnjima u regiji sjever. 

Radnik je dobro otvorio utakmicu. Križevčanin Sissoko, iako daleko najviši na terenu, skokom nije dominirao, a Radoš je nekoliko puta prošao iskusnijeg Tičinu. 

Zanimljivo, zbog izostanka ozljeđenog Mije Belje za Radnik je na centarskoj poziciji igrao 180 centimetara visoki Tomislav Samardžija. Manjak centimetara znalački je nadoknadio leđnom tehnikom i time natjerao trenera Križevaca Zirduma da snizi petorku – Buterina je zamijenio Hrandek.

Gotovo čitavo prvo poluvrijeme rezultat je visio, češće u korist Radnika. Tek u petnaestoj minuti pri rezultatu 23:22, kada je nakon treće osobne pogreške na klupu otišao Martinčić, Križevci preko Šipraka i Sissoka rade seriju 17:0 i na poluvrijeme odlaze s prednošću 40:22.

U drugom poluvremenu za Križevce je istrčala potpuno nova, svježa petorka. Priliku su, tek tada, dobili i križevački momci Jericha, Čusek i Matoić, uz Hrandeka koji je kratko igrao i u prvom dijelu. Nejasno je zašto pred domaćom publikom (i formalno su žapci ili domaćini) Križevci nisu pokazali i Dekovića umjesto uspavanog Solde. 

Zahvaljujući odličnoj organizaciji Radoša i Maksića te prodorima  Martinovića Radnikovci treću četvrtinu dobivaju 17:16.

U zadnjoj četvrtini Radnik je većim dijelom igrao s pet juniora na terenu, što su Križevci iskoristili te preko visokih Buterina i Jeriche utakmicu lagano priveli kraju s razlikom od 24 koša.

Navodno skupa pojačanja Križevcima nisu donijela ništa od igre. Tičina, nažalost, dojma smo, nije timski igrač. U prvom je dijelu razigravao samo sebe, dok je Svobodu i Šipraka potpuno zagušio i ostavio ih da samo gledaju. Prema viđenoj igri rekli bismo da igrača poput Buterina, kojeg su Križevci kupili pred početak proljetnog dijela sezone, u našoj regiji ima preko nekoliko. 

Da nije tih zadnjih pojačanja možda bi, barem pred križevačkom publikom, zaigrali i najzaslužniji za ulazak Križevaca u drugu ligu, Kuzmić i Krofl,  koji su gradski derbi, prozvan već i el classicom lige, gledali s tribina. 

Nakon ove utakmice na tablici A-2 lige Sjever se ništa nije promijenilo- Križevci s četiri poraza ostaju na četvrtom, a Radnik na predzadnjem, jedanaestom mjestu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.