Država plaća projektiranje tehnološkog parka

KRIŽEVCI – Među sedam projekata javne poslovne i turističke infrastrukture, za koje će Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova sufinancirati izradu dokumentacije, nalazi se i Razvojni centar i tehnološki park u Križevcima. Ministarstvo će za pokriće 85% troškova projektiranja tih sedam ulaganja izdvojiti skoro 4 milijuna kuna, a prema ugovoru koji su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić i gradonačelnik Branko Hrg, projektna dokumentacija za križevački tehnološki park koštat će gotovo 800 tisuća kuna. Projektiranjem izgradnje još jedne zgrade, koja će zapravo spajati četiri postojeće, te njihovom obnovom, zaokružuje se prenamjena prostora bivše vojarne u potpunosti za civilne svrhe.

– Dakle, radi se o adaptaciji postojeća četiri hangara i dogradnji još jednog dijela ispred njih, kojim se povezuju u jednu cjelinu. Izgradnja i adaptacija trebala bi vrijediti oko 3,5 milijuna eura i to bi se financiralo iz strukturnih fondova EU. Ušli smo među sedam projekata u Hrvatskoj, i to među tri najveća iznosa, što govori da smo bili dovoljno spremni i pripremljeni, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

U bivšim vojnim hangarima, u kojima se do prošle godine održavao i županijski obrtnički i gospodarski sajam, već posluje nekoliko poduzetnika, a nakon obnove pridružit će im se jedan pogon iz grupe socijalnog poduzetništva. Naime, križevačka Udruga invalida pokrenut će proizvodnju čokolade, u kojoj će raditi desetak njihovih članova i osoba s teškoćama u razvoju. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.