Ana Fortuna u petak pjeva u rock operi

Križevčanka Ana Fortuna, studentica izvođačkog smjera 5. godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko, nastupit će u rock operi. Naime, u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u petak 2. prosinca je druga premijera rock opere “Hocus-Pocus”, podnaslova “Priče iz Freakwoodske šume”, u kojoj je uloga Valpurge, vile Dobra, pripala debitantici u rock-operi, našoj sugrađanki. Libreto i stihove je napisao Ivan Ivica Krajač, a ideju, glazbu, songove i orkestraciju potpisuje Igor Tatarević.

Ana će pjevati uz Eminu Arapović u ulozi Dalije, vile Zla i Tahera Sanurija u ulozi princa Agatona. U ostalim ulogama su Veselin Krstovski kao čarobnjak Valpurgo, Vjekoslav Vostrel kao Cherubin, te Lukrecija Oreški i Tina Bilankov kao vile Lilliana i Vivianna.
Priča započinje kada princ Agaton i njegov sluga Cherubin jednog dana za vrijeme lova sretnu vilu Zla – Daliju u koju se princ Agaton na prvi pogled zaljubi. Princ uz pomoć čarobnjaka Valpurga i dobrih vila – Valpurge, Lilliane i Vivianne pokušava osvojiti Dalijino srce i dokazati joj da u svakom zlu ima dobra, te da i u njenom mračnom srcu ima mjesta za ljubav. Izvedba “Hocusa-Pocusa” je na rasporedu od 19:30 sati na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.