Ipak suglasnost za hipoteku ulagaču u dom za starije?

KRIŽEVCI – Nakon što zbog protivljenja vijećnika SDP-a i HDZ križevačko Gradsko vijeće nije prihvatilo raspravljati o davanju potrebnih suglasnosti zagrebačkoj tvrtki MAD, kako bi ona mogla podići hipotekarni kredit radi nastavka gradnje doma za starije osobe, gradonačelnik Branko Hrg siguran je da to neće ugroziti ulaganje. Smatra da gradnja doma nije upitna jer je u temelje buduće zgrade, i papirnate i betonske, već previše uloženo, a pokušat će još jednom i od Gradskog vijeća dobiti uskraćenu suglasnost.
– Još uvijek Vijeće postoji, ono će se raspustiti danom raspisivanja izbora, tako da se može to još i popraviti. Mi ćemo sad još jedanput napraviti obrazloženje, kronološkim redom, da vijećnici točno vide kako je sve to skupa išlo, iako znaju, sudjelovali su u svemu tome. Nakon toga će vjerojatno, u telefonskoj sjednici ili kako drugačije, odglasati tu suglasnost, koja bi se onda mogla dati.

Ako bi SDP i HDZ složno ustrajali u protivljenju, suglasnost pomoću koje će ulagač moći do kredita dat će idući sastav Gradskog vijeća, jer veli Hrg, nakon izbora vlada druga logika nego prije njih.
– Meni se čini da je to bilo zbog ovog predizbornog vremena i da me se na neki način čak htjelo onemogućiti da taj projekt dovedem do samoga kraja, kako bi me se kasnije moglo napadati da nisam uspio u nekoj nakani koju sam imao.

Za jasniju sliku treba dodati da je križevački HDZ umjesto u koaliciji s HSS-om, na svibanjskim izborima odlučio biračima ponuditi svoju samostalnu listu, očito procjenjujući da ima više snage nego to pokazuje brojka od sadašnja tri gradska vijećnika. SDP-u pak i prije četiri godine nedostajalo je vrlo malo do premoći u vijećnici. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.