‘Proljetna škola bas gitare’ Jeffa Berlina u Križevcima

Poznati američki jazz glazbenik i virtuoz na bas gitari Jeff Berlin krajem travnja dolazi u Križevce! Prema informacijama dobivenim od Križevčanina Borisa Brčića koji organizira dolazak ove šezdesetogodišnje glazbene legende u Hrvatsku, proljetna škola sviranja bas gitare prvotno najavljena za Vrsi nedaleko Zadra preseljena je u Križevce, gdje će se održati od četvrtka 25. do subote 27. travnja 2013. Cijena za polaznike je, zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Križevaca, snižena na 130 eura, a mjesto održavanja je Mala dvorana Hrvatskog doma u Križevcima. Prijave se zaprimaju e-poštom.

 

Berlin će svoje, kako to opisuju na portalu Zvono.eu, trodnevno glazbeno-pedagoško stolovanje u Križevcima održati po metodi njegove floridske “The Players School of Music”. Tom prilikom će u trosatnim sjednicama prijepodne i poslijepodne raditi s polaznicima na vježbama za unaprjeđenje njihovih vještina sviranja te poimanja ritma i dinamike. Posljednji, treći dan škole je zamišljen kao grupno muziciranje s polaznicima te večernji koncert s gostima, od kojih su neki, prema riječima organizatora Brčića, već potvrdili sudjelovanje, poput Gorana Delača i Zvonimira Bučevića.

Zahvaljujući prihvatljivoj cijeni školarine, u koju nije uključena prehrana i smještaj, navodno vlada velika zainteresiranost glazbenika i poklonika suvremenoga jazza te progresivnog rock izričaja za ovu edukaciju, o kojoj portal Zvono.eu niže epitete, poput prilike za korijenito osuvremenjivanje kulturnoga imidža Križevaca.
– Moram priznati da je Igor Polak i Mixer.hr puno pomogao da se ostvari moja ideja da Jeff Berlin posjeti Hrvatsku, kao suoganizator, promotor i nadasve prijatelj, ističe Brčić na stranicama proljetne škole.

Konačno, prenosimo i poruku samog američkog glazbenika kojom najavljuje svoj dolazak u Križevce: “Hi to all my Bass Playing Friends in Croatia. I am coming to Croatia to do a clinic. Many bass players want to know how to practice. They want to know good ideas to practice so that they can play better. If you are interested, I have many answers for you. I will see you on 25-27.O4 at Križevci. Bring your question and your basses. I will have you come and play with me on stage so that I can hear your playing up close. I intend to help every bass player in Croatia to learn how to play better than they did before. Regards from Jeff”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.