Ulaze u katastarsku izmjeru

GORNJA RIJEKA – Općinsko vijeće Gornje Rijeke prihvatilo je sporazum s Državnom geodetskom upravom o provođenju katastarske izmjere. Sređeni katastar nekretnina tako bi u idućih 4 do 5 godina trebalo dobiti cijelo područje općine, a u troškovma bi Geodetska uprava sudjelovala s 40, Županija s 15, te općinski proračun Gornje Rijeke s 45% novca. Iako će se tek nakon natječaja i odabira izvođača znati točna cijena posla, procjena je da će izmjera koštati preko dva milijuna kuna, a Općina bi tada trebala osigurati oko 800 tisuća, kaže načelnica Štefica Tukša.

– S obzirom da taj proces traje i do pet godina, stajališta smo da će općina bilo kroz europske fondove, dakle mogućnost apliciranja, ali u krajnjoj liniji i uz pripomoć samih mještana, osigurati svoje sudjelovanje od ovih 45%, da se sredi gruntovnica, kako mi često kažemo, da budu parcele 1/1.
Inače, Štefica Tukša broji posljednje načelničke dane u gornjoriječkoj općini, kako je sama navela, nakon 12 godina na dužnosti obiteljske prilike ne dopuštaju joj natjecanje za još jedan mandat. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.