Križevačka se vlast pred božićne blagdane kiti tuđim perjem?

Humanitarno pošto-poto: Cilj je večerašnje priredbe plemenit, ali zar baš tako? – Blagdanski koncert zove se “Hvala ti, moj dobri anđele”, isto kao i poznata akcija nacionalne udruge invalida, koji o tome nemaju pojma

Blagdanski koncert u organizaciji križevačke gradske uprave, večeras u školsko-sportskoj dvorani od 19.30 sati, bit će ove godine humanitaran. Priredba s nastupom trofejnih gradskih puhača, tamburaša i zboraša te solistica zove se “Hvala ti, moj dobri anđele”, istovjetno akciji koju od 2003. provodi Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI).

Da se ovdje netko, bez obzira na plemenite namjere, možda kiti tuđim perjem, upozorili su nas čitatelji, rekavši da se posjetitelje dovodi u zabludu. Koncert se, kažu, na lokalnom radiju vrti s pjesmom “Hvala ti, moj dobri anđele”, iako nije pod pokroviteljstvom HSUTI-ja, dobrovoljni prilozi ne skupljaju se za invalidne osobe, već za djecu bez prave roditeljske skrbi u gradu i okolici, što samo po sebi nije loše. No, Mirjanu Dobranović, predsjednicu HSUTI-ja, iznenadila je takva naša informacija, jer kaže da je organizatori nisu obavijestili o korištenju slogana “njene” akcije. Ne ljuti se što su ga upotrijebili, no mogla je znati i ranije.

– Nisu sa mnom uopće kontaktirali, a bilo bi korektno da su me pitali mogu li “posuditi” naziv. No, treba znati i jesu li zvali i g. Nenu Ninčevića, autora pjesme, jer su u pitanju i autorska prava. U svakom slučaju bismo im mi u udruzi dali dopuštenje za korištenje naziva jer je svaka humanitarna akcija za pohvalu, no doista su mogli pitati – odgovara M. Dobranović, inače čest gost u Križevcima na tribinama u organizaciji ovdašnje Udruge invalida, o kojoj govori sve najbolje. Iz gradske uprave nisu nam odgovorili znaju li da njihov slogan već postoji, dodavši da je jedina želja u blagdanskim danima pomoći djeci i potaknuti sugrađane da se pridruže i potvrde pravi smisao Božića. Ovaj božićni događaj inače je već drugi u ovom mjesecu u istom prostoru i s istim karakterom. Zato su među upućenima neminovne i usporedbe, pa se govori da vlast pošto-poto ovim želi nadmašiti uspjeh koji je jedna udruga postigla kad je u dvoranu dovela gotovo tisuću ljudi s plaćenim ulaznicama. (VL)
 

Vezano

Komentari su zatvoreni.