Donacijom revitaliziran projekt ‘Moja slikovnica’

Udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca je, zahvaljujući dijelu donacija prikupljenih 9. božićnom humanitarnom akcijom „Petaka za đaka/FIVE4KIDS“ održanom krajem prošle godine, križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju darovala multifunkcijski laserski uređaj Samsung CLX-3305W za potrebe projekta “Moja slikovnica”. Riječ je o projektu kojim se već dulji niz godina izrađuju slikovnice prilagođene posebnim potrebama učenika Centra, u nedostatku adekvatnih udžbenika te primjerenih tekstova za čitanje i prepričavanje. S obzirom na dotrajalu opremu izvan funkcije, ovom je donacijom vrijednom 2.110,00 kuna projekt “Moja slikovnica” revitaliziran.

Osim u provođenju ovog projekta, u sklopu kojeg se originalno izrađene slikovnice digitaliziraju i ispisuju u više primjeraka za učenike, uređaj se pokazao kao izrazito kvalitetno i korisno sredstvo u svakodnevnom radu logopedice Nevenke Mihalković Parazajda. Ona ga koristi i kod izrade individualnih radnih listića za učenike te ispisivanje korisnih edukativnih sadržaja s interneta.
– Primjerci slikovnica pohranjeni su u školskoj knjižnici i tako su dostupni djeci i učiteljima, ističu u Centru, zahvalni građanima što su donacijama omogućili kvalitetnije obrazovanje djeci s posebnim potrebama Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.