Nikako do građevinskog zemljišta u bivšoj vojarni

KRIŽEVCI – Na prostoru nekadašnje križevačke vojarne od kada su početkom 2007-me njezino zemljište i zgrade predane Gradu s pravom građenja na 25 godina, gotovo neprekidno traje prenamjena vojnog u civilne svrhe. Tako bi uskoro uz novu srednju obrtničku školu, dječji vrtić i restoran još nekoliko zgrada trebalo dobiti novu namjenu. U bivšem Domu HV-a završena je multimedijalna dvorana buduće gradske knjižnice i čeka se ugradnja opreme financirane iz europrojekta s Mađarima.

– U prostoru bivše spavaonice radi se jedan poduzetnički projekt terapije s barokomorama, za starački dom zidarski radovi bi trebali početi čim se stvore vremenski uvjeti, očekujemo da bi do polovice godine bio pod krovom. Iznajmili smo jedan dio bivših vojnih hangara za jednu našu novu vinariju i sada imamo upite za još jedan cijeli hangar za sličan program, ispričao je gradonačelnik Branko Hrg.

Unutar međa bivše vojarne nalazi se i priličan broj kvadrata neizgrađenog zemljišta, no o tim parcelama nikako do dogovora s državom.
– Htjeli smo ga i kupiti ali nismo uspjeli, a u zadnjih godinu dana više nismo uspjeli ni s kim ni u kontakt stupiti, šutnja vlada, ne možemo nikoga naći, rekao je Hrg.

Križevački gradonačelnik kaže da će i kao saborski zastupnik tražiti pisani odgovor što država namjerava s tom inače vrlo atraktivnom zemljom blizu gradskog središta. Tim više jer i crkva traži da joj se vrati njezin bivši dio, na kojem bi gradila hodočasničku crkvu svetog Marka Križevčanina, a Grad ima već nacrtane planove za novu stambeno poslovnu četvrt. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.