Završilo pedeset dana jubilarnog kulturnog šokiranja Križevaca

rade_serbedjija_1Ovogodišnji Culture Shock Festival priveden je kraju na uskršnju subotu. Deseto, jubilarno izdanje festivala koje je potrajalo punih 50 dana, obilježilo je čak 35 tribina, radionica, koncerata i općenito gostovanja koji su popraćeni mnogobrojnom zainteresiranom publikom, najvećom do sad.

Festival je još jednom ponudio izvrstan i pomno odabran program, započet gostovanjem Rade Šerbedžije i njegovog pratećeg benda Zapadni Kolodvor. I izvođači i posjetitelji koncert će još dulje vrijeme pamtiti po izvanrednoj klupskoj atomosferi i odličnoj  dvosatnoj zabavi. Ne daj se Ines, Imam pjesmu za tebe, Do posljednjeg daha, samo su neki od prepoznatljivih hitova na koje nas je Šerbedžija podsjetio u prepunom Klubu kulture, pred dobno šarolikom publikom te izazvao oduševljenje svih posjetitelja.

I nakon Šerbedžije festivalski program je nastavio “jako” – uslijedio je kultni redatelj Veljko Bulajić, a u Križevcima smo imali priliku susresti se i s don Ivanom Grubišićem i razgovarati o škakljivim temama poput revizije Vatikanskih ugovora te općenito odnosa Crkve i države.

veljko_bulajic_1

Teme radionica i tribina bile su raznolike, a zainteresiranih mnogo – kroz 9 radionica prošlo je više od stotinu posjetitelja, a iz Kluba su izašli bogatiji znanjem o uštedi energije, web programiranju, fotografiji, online marketingu, crtanju karikatura ili online novinarstvu. Osim radionica, teme novinarstva i energije pokrivene su i kroz tribine i javne diskusije. Uz te teme, Križevčani su imali priliku poslušati te sudjelovati u raspravama i o astronomiji te povijesti najstarije hrvatske stranke.

10. Culture Shock Festival ujedno je bio odlična prilika da saznate tko su točno “kurve” i “pederi” te jeste li i vi možda kojim slučajem neki od njih. Odličnim kontaktom s publikom te svojim osebujnim i izravnim pristupom, Vedrana Rudan je zasigurno osvojila i šokirala sve one koji su posjetili njenu tribinu, a ponajviše one koji su imali priliku s njom porazgovarati o svom seksualnom životu i navikama – uživo, pred stotinjak sugrađana u prepunom Klubu kulture, od kojih je preko polovice ovo bio prvi posjet nekom programu u ovom prostoru.

Vedrana_Rudan_1

Nikako ne treba zanemariti ni koncertnu ponudu festivala – Fakofbolan i Mašinko napunili su Klub, a u sklopu Culture Shock Festivala proslavili smo i 18 godina radijske emisije “Rock oko”, uz Vladimira Gredelja, “Old Gold Turtle Team” i prijatelje.

Za sami kraj festivala, preostao je još koncert Luke Belanija i benda Drvored. Bilo je to odlično “finale” festivala, a ujedno i rođendanski poklon portalu Križevci.info i njegovim čitateljima, koji je 18. travnja proslavio 9 godina rada i postojanja.

Drvored_Culture_Shock_Festival

Culture Shock Festival još je jednom iznenadio i nadmašio očekivanja, unatoč svim problemima na koje je organizacija naišla, ponajviše onim financijskim u izostanku sponzorstva Ministarstva kulture. Organizatori festivala, neprofitne udruge K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T., uputili su još jednom zahvalu svim izvođačima, sponzorima i volonterima koji iz godine u godinu rade na festivalu i podižu ga na višu razinu, ali i posjetiteljima, čiji broj svake godine raste te tako potvrđuju kvalitetu programa i značaj festivala u kulturnoj ponudi Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.