Obnovljen rad terapeutske grupe za branitelje s PTSP-om

Ovaj je tjedan u zajedničkoj prostoriji Udruga iz Domovinskog rata grada Križevaca ponovno aktiviran rad terapeutske grupe za hrvatske branitelje liječene od PTSP-a, pod stručnim vodstvom psihologa Milana Čapalije, kojoj je prisustvovalo 15 branitelja. Rezultat je to suradnje s Gradom Križevcima koje je preuzelo financiranje programa za nastavak njegovog održavanja dva puta mjesečno, nakon što je Ministarstvo branitelja smanjilo broj djelatnika Centra za psihosocijalnu pomoć stradalnika Domovinskog rata županije.

 

U radu grupe je od 2004. godine sudjelovalo stotinjak branitelja od kojih je, prema riječima predsjednika županijske udruge Miljenka Cara, svatko donio svoju osobnost, ali i svoje probleme. Na svakom su se sastanku redale nove edukativne teme i rasprave u kojima su svi mogli sudjelovati, uz pravilo zajamčene diskrecije o svemu izrečenome unutar grupe.
– Uz pomoć profesora Čapalije učili smo o međusobnom uvažavanju i poštovanju, toleranciji te o konstruktivnom pristupu rješavanju kako osobnih tako i problema drugih članova grupe, istaknuo je Car, naglasivši da činjenica kako niti jedan član grupe do sada nije pokušao nili izvršio suicid dovoljno govori o kvaliteti rada grupe.

Vezano

Komentari su zatvoreni.