Slučajno naišao na avionsku bombu iz II. svjetskog rata

Bomba je pronađena u predjelu Brezov Most na 200 metara od naselja, njemačke je proizvodnje i najvjerojatnije je riječ o modelu FC 50, koji je težak 50-ak kilograma

Franjo Kovačević je jučer pronašao avionsku bombu iz 2. svjetskog rata dok je pored sela Vojnovec Kalnički u blizini Križevaca radnim strojem poravnavao zemlju na parceli vlasnika Dragana Solara. Načelnik odjela policije PU koprivničko-križevačke Romano Vaupotić je objasnio da su policajci osigurali nalazište i vizualno pregledali bombu.

– Bomba je pronađena u predjelu Brezov Most na 200 metara od naselja, njemačke je proizvodnje i najvjerojatnije je riječ o modelu FC 50, koji je težak 50-ak kilograma. U njoj je 15 kilograma eksploziva, pronađena je na pola metra dubine i u dosta lošem je stanju. Pirotehničar će ju pripremiti za prijevoz u dva kilometra udaljeni kamenolom tvrtke Radnik, gdje će biti uništena – rekao je Vaupotić.

Napomenuo je da će mještani čuti detonaciju, no naglasio je da ne trebaju brinuti jer će policajci zabraniti prilaz kamenolomu na kilometar i pol. Dodao je da će bombu  odvesti i uništiti do 19 sati. (24sata)

Vezano

Komentari su zatvoreni.