Projekt razvoja Gornje Rijeke

RKCLogo.jpgOpćina Gornja Rijeka je s Poljoprivredno-turističkom zadrugom "Mir" iz Opatije sklopila ugovor o izradi projekta ukupnog razvoja te prigorske općine. U sklopu socijalnog i gospodarskog oporavka Općine Gornja Rijeka trebaju se izraditi projekti socijalne uključenosti, ulaganja u infrastrukturu, gospodarskog oživljavanja, kao i projekti razvoja seoskog prostora.

Uz izradu samih projekata održat će se i niz predavanja, okruglih stolova, radionica i anketa, na kojima će, po riječima načelnice Gornje Rijeke Štefica Tukša, stanovnici ovog potkalničkog mjesta biti obavješteni o mogućnostima da se prijave na određene natječaje koje će predpristupni fondovi Europske unije, te nadležna ministarstva i Svjetska banka raspisivati.

Općina Gornja Rijeka se na području Koprivničko-križevačke županije prva uključila u izradu programa ukupnog razvoja. Ta Općina ima status područja od posebne državne skrbi, a ona imaju prvenstvo kod prijavljivanja na natječaje. Program ukupnog razvoja Općine Gornja Rijeka izrađivat će se idućih godinu dana, do veljače 2007.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.