Drugi vikend planinarski izlet na Papuk i Jankovac

Planinarska društva “Kalnik” Križevci i Vrbovec pozivaju za vikend 16. i 17. veljače 2013. na dvodnevni izlet na Papuk i Jankovac. Izlet je prilagođen svim dobnim skupinama, a troškovi prijevoza autobusom, noćenja, boravišne pristojbe, ulaznice u Park prirode i predavanja iznose 220 kuna. Potrebna je planinarska oprema, gojzerice te adekvatna zaštita od snijega, kiše i vjetra, a također treba ponijeti rezervnu odjeću i obuću za boravak u domu. Večera se dodatno plaća na licu mjesta, a prijave se primaju do 12. veljače s uplatom u prostorijama PD Kalnik u Križevcima ili u dogovoru s vodičima Dejanom Jelenčićem (098/175-9208) i Anicom Hrlec (099/316-8500). Vodiči zadržavaju pravo na izmjenu trase puta i planinarenja s obzirom na vremenske (ne)prilike, a svaki planinar na izlet polazi na vlastitu odgovornost.

Polazak je u subotu u 6 sati s parkirališta ispred Bile u Križevcima i u 6:30 sati ispred hotela Bunčić u Vrbovcu, a vožnja ide preko Bjelovara do mjesta Velika. Slijedi kupnja karata za Park prirode s prezentacijom, a zatim planinarenje sljedećom rutom: Velika – bazeni – Velički grad – Lapjak – tri bora – Nevoljaš (kota) – talijanski jarak – Jankovac = 2,5 sati hoda, u zimskim uvjetima treba više vremena (panoramski pogledi na Požešku kotlinu i bosanske planine). Po dolasku u Jankovac smještaj u sobe, odmor, večera iz bogatog izbora jela te druženje.

U nedjelju nakon doručka iz ruksaka slijedi šetnja okolicom Jankovca: „Grofova staza“ posjetiteljima pruža uživanje u laganoj šetnji najzanimljivijim dijelovima Jankovca. Poučne table otkrivaju niz zanimljivosti o prirodnoj i kulturnoj baštini ove prekrasne gorske doline. Staza je duga nešto više od 2 km i potrebno je oko 2,5 sata lagane šetnje za obilazak. Oko 13 sati polazak podravskom magistralom u smjeru Križevaca i Vrbovca uz zaustavljanje u Slatini i Virovitici. Dolazak kući je kasnije popodne.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.