Auto-Info: Novi Peugeot 4007 2.2 HDi Platinum


Već se nekoliko godina na cestama sve više „guraju“ SUV vozila. Kako je konkurencija narasla, tako i kupci imaju sve više izbora i sve se češće odlučuju za kupnju urbanih terenaca. Prvi SUV u povijesti pod okriljem francuskog lava odgovor je na rast tog tržišta u svijetu. Može se reći kako svi proizvođači automobila koji drže do sebe imaju barem jednog predstavnika tog segmenta u svojoj gami. Tako se i Peugeot bacio u utrku za veći tržišni kolač.


Peugeot 4007 nastao je u suradnji PSA grupacije sa Mitshubishijem. Tako je na istoj platformi oživjelo trojstvo, Mitshubishi Outlander, Citroen C-Crosser te Peugeot 4007. Na taj način su i PSA i Mitsubishi smanjili troškove razvoja, a može se reći kako je rezultat i više nego dobar. Peugeot 4007 na skladan način kombinira odličan Mitshubishijev 4×4 pogon sa već legendarnim francuskim dizajnom i motorom.


Da se ukratko dotaknemo neobičnog imena. Kod Peugeota smo navikli na troznamenkaste brojeve, izuzev 1007. Zašto je onda ovaj terenac dobio četveroznamenkasti broj? To je Peugeotov način označavanja nečeg posebnog, u ovom slučaju taj broj označava poseban model u cjelokupnoj gami.


Pogleda li se izvana, 4007-icu lako ćemo svrstati u red francuskih „mačaka“. To se može najbolje uočiti sprijeda, gdje jasno dominira široka maska hladnjaka koju možemo vidjeti i na ostalim vozilima. Obrub maske je kromiran te u kombinaciji sa velikim xenon svjetlima mačkastog izgleda jasno daje do znanja o kojem proizvođaču se radi. Kada bacimo pogled s boka, jasno postaje kako se ovdje radi o velikom vozilu u kojem putnicima neće nedostajati prostora. Straga prevladavaju velika crvena svjetla i aluminijski detalji koji decentno razbijaju velike, ravne površine. Ovaj model odlično spaja eleganciju sa sportskim elementima.


Odličan dizajn može se vidjeti i u unutrašnjosti. Aluminij na ručicama, oko ventilacijskih otvora te uvučeni brojčanici daju 4007-ici sportski karakter. Skrenete li pogled na sredinu, uočiti ćete vrlo preglednu konzolu sa jasno istaknutim komandama. Kvaliteta upotrebljavanih materijali na visokom je nivou, ali moglo je to i malo bolje. Recimo, upotreba „gumenih“ materijala poput onih iz 308-ice bile bi vjerojatno nešto bolje. Duža putovanja olakšati će mnoštvo pretinaca koji nude prostora za sve potrebne i nepotrebne stvari. Za odlaganje napitaka iskoristite najveći pretinac koji je klimatiziran. Sjedala u testiranom modelu bila su kožna koja cjelokupni dojam unutrašnjosti dižu na višu razinu. Kožne fotelje vrlo su udobne i pružaju dovoljno veliku bočnu potporu za neometano prolaženje kroz zavoje. Udobna sjedala u kombinaciji sa amortizacijom kakvu imaju SUV-ovi jednostavno garantiraju najveću udobnost. Ukoliko se iskaže potreba za prijevozom više od 4 suputnika, možete iskoristiti treći red sjedala te tako prevesti ukupno 6 osoba (ne računajući vozača). Ergonomija je i straga vidljiva. Prtljažna vrata sastoje se od dva djela, gornji se otvara prema gore, a donji prema dolje, pa se tako dobiva ravan produžetak za lakši utovar stvari. Može se iskoristit i kao klupa za sjedenje jer mu je nosivost 200 kg.


Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.