Gornjograđani sagradili petmetarskog snjegovića

Obilne snježne padaline posljednjih su tjedan dana u kontinentalnoj Hrvatskoj uzrokovali probleme u prometu, ali su ujedno bile i odlična prilika za zimske aktivnosti kojima se posebno raduju djeca. No, dokaz da velike količine snijega mogu zabaviti i odrasle je gotovo petmetarski snjegović koji su sagradili, prema njihovim riječima, ljudi dobre volje iz križevačkog Gornjega grada na veselje djeci Križevaca.

 

Bagerom očistivši jedno parkiralište, Gornjograđani su, sa željom da naprave najvećeg snjegovića u Hrvatskoj, skupljenim snijegom uspjeli doći do visine od 4.8 metara.
– Snijeg je bio suh, te se nije dao motati, onda su ga polijevali vodom, prepričao je jedan od stanovnika, iskusni planinar i zaštitnik prirode Stjepan Jembrek.

Obližnji ugostitelj je marljive graditelje i okupljeno društvo počastio kuhanim vinom i čajem, a u zimskim radostima posebno su uživala djeca u pratnji roditelja. Gornjograđani Križevaca ovim putem pozivaju sve gradove sjeverne Hrvatske da sa sljedećim snijegom idući tjedan pokušaju napraviti većeg i ljepšeg snjegovića.

Vezano

Komentari su zatvoreni.