Podižu kredit da bi mogli do eura iz IPARD-a

SVETI PETAR OREHOVEC – Poznavatelje prilika u kojima posluje Općina Sveti Petar Orehovec vjerojatno će malo začuditi iznos od 5,5 milijuna kuna, koliko je težak plan proračuna za 2013-tu, no načelnik Franjo Poljak pojašnjava da je u toj svoti tri milijuna kuna izvornih prihoda, a za 2,5 milijuna Općina se kani kreditno zadužiti. Razlog dizanja kredita je obnova i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u tom dijelu potkalničkog kraja, koju je općinska vlast kandidirala na IPARD program, pa do očekivanog povrata mora uložiti vlastita sredstava.

 

– Tu smo sad već u cjelokupnoj proceduri administriranja odnosno kontrole tog našeg zahtjeva došli vrlo daleko i objektivno je i realno za očekivati da će doći do oživotvorenja toga projekta, a budući da je gotovo sigurno da nakon ostvarenja tog projekta mi možemo očekivati povrat sredstava iz IPARD fonda, mi smo onda išli na ovaj način da se kreditno zadužimo, što bi nakon povrata sredstava praktički zatvorili, objasnio je općinski načelnik Franjo Poljak.
Prošlih godina proračuni Općine Sveti Petar Orehovec iznosili su oko tri milijuna kuna, a načelnik Poljak kaže da su i u novome predviđeni slični iznosi, po 260 tisuća za predškolce i osnovnoškolce kao i za socijalu, ili za sport i kulturu 80 tisuća kuna. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.