Zbog SMS-jadikovki županu završio na razgovoru u policiji

Je li se kalnički poduzetnik zamjerio KC-KŽ vlasti ili ona njemu? Kešer tvrdi: Ne dobivam poslove u županiji jer se Koren urotio protiv mene i lokalnih poduzetnika

Priveden sam na policiju, to je pritisak na poduzetništvo – zagrmio je Mladen Kešer, kalnički poduzetnik i bivši političar, koji je prošle srijede ujutro završio na obavijesnom razgovoru u policiji u Križevcima. Razlog: tvrdi da ga je koprivničko-križevački župan Darko Koren prijavio zbog prijetnji. Kešer je nekoliko dana prije toga Korenu slao SMS poruke, u kojima se potužio što njegova građevinska tvrtka nije prošla na natječajima za dogradnju škole i vrtića u Sigecu i škole i dvorane u Sokolovcu.

Prijeteće poruke

“Darko, hvala ti na odluci! Pravda je spora, ali dostižna, vjeruj! Jako si jadan i tužan čovjek, a biti ćeš još i više” – naveo je u poruci Kešer, tvrdeći da se zna dopisivati sa županom, koji mu, međutim, nije replicirao. Ono što je poduzetnika rasrdilo je to što, kaže, kao domaći u svojoj županiji ne može dobiti poslove, premda je, tvrdi, najpovoljniji.

– Za Sigetec je posao dobila tvrtka iz Vinkovaca, koja je dala oko 560 tisuća kuna skuplju ponudu, mi smo se žalili, to bi bila šteta za županijski proračun, koji i ja punim porezima – izjavljuje Kešer navodeći da je natječaj poništen. I u drugom slučaju je njegov Velkom d.o.o. iz Kalnika bio jeftiniji za, precizira, 555 tisuća kuna, ali posao dobiva isti konkurent. U tome Kešer vidi i urotu županijske vlasti protiv sebe i ostalih poduzetnika, pa Korenu piše i da “će njegova tvrtka od koje živi 150 obitelji ostati bez kruha”, te moli župana da mu “kaže tko se smije natjecati u županiji”.

Na opasku da i on drugima na njihovu terenu možda otima kruh, Kešer će:
“Bio sam na 140 natječaja ove godine i često nisam dobivao posao, ima i boljih, no ne mogu trpjeti ugnjetavanja i torturu župana, koji ima i tajnu vezu s rezultatima natječaja”. Nije mu jasno zašto mu je jedna ponuda odbijena, a “samo smo krivo označili dvije stranice!”

Uvijek najniže, a loše

Koren kaže da “nema običaj komentirati bedastoće.”
– Ne može posao dobiti netko tko pošalje neispravnu ponudu. O tome ne odlučujem ja, već stručna povjerenstva – kaže i obrazlaže da Kešer uvijek šalje ponude s najnižom cijenom, no ne dobiva posao zbog loše dokumentacije.

– Očito me detektirao kao smetnju – veli Koren i dodaje da ga “ne zanima je li Kešer bio na policiji”. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.