Križevačke nastavnice na stručnim usavršavanjima u inozemstvu

Dvije su nastavnice OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca posljednjih mjeseci sudjelovale na stručnim usavršavanjima eTwinning pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i programa Europske unije Comenius za cjeloživotno učenje koji se odnosi na predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje. Tako je učiteljica engleskog jezika Jadranka Crnić sredinom srpnja pohađala dvotjedno stručno usavršavanje u Londonu, a profesorica hrvatskog jezika Martina Valec-Rebić u Budimpešti na temu europskog kulturnog naslijeđa.

Overseas Teacher Refresher Course bio je namijenjen učiteljima engleskog jezika iz cijelog svijeta. Zanimljiva predavanja i radionice održane su u školi Regent London, smještenoj u centru Londona i akreditiranoj od strane British Councila i English UK. Na seminaru je sudjelovalo 14 sudionica iz Malte, Španjolske, Francuske, Nizozemske, Turske, Rusije, Gruzije, Austrije i Hrvatske. Predavači Bill Gallagher, Anthony Wilson i Sam Turner predstavili su im najnovije trendove u pedagogiji i metodici podučavanja engleskog kao stranog jezika. Osim što su stekli nova znanja, učitelji su upoznali i znamenitosti Londona. Stečena znanja i vještine sudionici seminara će nastojati primijeniti u nastavi i prenijeti kolegama koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati.

eTwinning profesionalno usavršavanje održano u Budimpešti od 27. do 29. rujna okupilo je učitelje materinskih jezika, povijesti i umjetnosti zainteresirane za temu europskog kulturnog naslijeđa. Sudionici iz osamnaest zemalja (Austrije, Nizozemske, Španjolske, Bugarske, Češke, Estonije, Francuske, Njemačke, Grčke, Irske, Islanda, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske) sudjelovali su na radionicama na kojima su se pobliže upoznali s funkcioniranjem eTwinning portala i provođenjem eTwinning projekata  te dobili ideje za uvođenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija u nastavu. Učitelji su imali priliku razgledati Budimšeštu, a posebno iznenađenje koje su organizatori pripremili bila je vožnja Dunavom i večera na brodu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.