Pevec otpustio Darka Šketa, na teret mu stavljaju sumnjivu uplatu od 2,2 milijuna kuna tvrtki iz Križevaca

bivsi-stecajni-upravitelj-darko-sket-upozorava-vecina-predstecaja-zavrsit-ce-stecajem_ca_large_pevec_novilistSUKOB DIONIČARA Darko Šket, bivši stečajni upravitelj Peveca koji je od posrnulog diva napravio stabilnu i rastuću tvrtku koja je prošle godine zabilježila preko milijardu kuna prihoda, dobio je izvanredni otkaz.

Novi predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević dao je intervju za Jutarnji list u kojem je izravno optužio Šketa za malverzacije u poslovanju.

– Protiv njega su poduzete odgovarajuće mjere jer postoji opravdana sumnja da je oštetio tvrtku isplativši prošle godine avans u iznosu od gotovo tri milijuna kuna jednoj tvrtki iz Križevaca unatoč protivljenju stručnih službi tvrtke i zaobilazeći standardnu proceduru. To je tvrtka koja se bavi proizvodnjom briketa i peleta. Isplaćeno je 2,2 milijuna kuna kao avans za robu, a jedan šleper briketa košta oko 22 tisuće kuna. Vjerujem da će institucije odraditi svoj posao i utvrditi gdje je taj novac – optužio je Lovrinčević bivšeg stečajnog upravitelja.

Novi predsjednik Uprave dodao je kako postoji još nekoliko razloga za Šketov otkaz, ali ih ne želi trenutno iznositi. Darko Šket još je u listopadu ove godine maknut s čelne pozicije Peveca i prebačen na savjetničko mjesto, a sada mu je uručen i izvanredni otkaz.

Novi predsjednik uprave Jurica Lovrinčević, suvlasnik osječke tvrtke Dicentra koja je preuzela nadzor na Pevecom, ima oko 11 posto dionica dok je naveći pojedinačni dioničar Samoborka, odnosno tvrtka Maloprodajna ulaganja s oko 17 posto dionica. Šketova smjena proizlazi i kao rezultat vlasničkih previranja u Pevecu s obzirom na međusobne napade dioničara.

Vlasnik Samoborke i najveći pojedinačni dioničar Želimir Kodrić brani Šketov rad i žestoko se obrušuje na novu upravu.

– Činjenica je da je gospodin Lovrinčević jedini član Uprave društva i u potpunosti samostalno vodi društvo, a ujedno je i osnivač Dicentre koja je i dobavljač Peveca. Također, Dicentra na dnevnoj bazi stječe dodatne dionice Peveca na netransparentan način, mimo pravila burze. Imajući to na umu, mogu zaključiti da gospodinu Lovrinčeviću odgovara što niža vrijednost Peveca kako bi mogao što jeftinije kupovati dionice – prenosi portal Index.hr Kodrićeve reakcije na poteze nove uprave.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.