Čitao novine, razgovarao na mobitel, surfao internetom

citao-novine-razgovarao-mobitel-surfao-internetom-slika-1311201_Slavko_Konfic_HSUSlavko Konfic (HSU) dobro se zabavljao na Skupštini Koprivničko-križevačke županije. Konfic je na papiru imao napisano kako glasati, ali u dva navrata išao je protiv bilješke. Pridržavao se napisanog kada je trebalo ići van

Iako su na prošlotjednoj sjednici Skupštine Koprivničko-križevačke županije oporbeni vijećnici napustili dvoranu prilikom izglasavanja povjerenja novom ravnatelju Županijske uprave za ceste, glavna atrakcija bio je ipak Slavko Konfic iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Višesatna rasprava

Križevački vijećnik teško se koncentrirao na višesatnu raspravu pa je kratio vrijeme čitajući novi broj Županijskog lista i surfajući po internetu preko mobitela. U jednom trenutku njegov mobitel je i zazvonio, a on se bez razmišljanja i javio. Ukratko, s nekim je dogovarao susret, ali to je učinio jako glasno pa su ga svi u dvorani i te kako dobro čuli. Izazvalo je to smijeh okupljenih vijećnika, na što je predsjednik Skupštine Damir Felak (HDZ) još jednom upozorio da se na sjednicama ne smiju koristiti mobiteli.

Konfic je novinarima, koji su sjedili odmah iza njega, zanimljiv bio i zbog toga što je na stolu imao dnevni red sjednice s unaprijed napisanim podsjetnikom kako će po kojoj točki glasati. Da li je to bio naputak oporbene koalicije na čelu sa SDP-om, ili se on samo pripremio, nismo uspjeli doznati. Kako bilo, Konfic se kod glasanja u prve dvije točke nije pridržavao napisanog.

Protestni odlazak

Kad se glasalo o izvješću o radu župana Darka Korena (HSS) podignuo je pločicu s natpisom suzdržan, iako je na podsjetniku imao napisano ‘ne’, a na glasanju o polugodišnjem izvještaju o izvršenju županijskog proračuna bio je ‘za’, umjesto, kako je zabilježio, ‘suzdržan’. Dosljedan je ipak bio na devetoj točki dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o imenovanju Dragutina Guzalića za novog ravnatelja ŽUC-a. Na papiru je pisalo ‘van’ i on je tako i postupio sa svojim kolegama iz oporbe. Dvoranu su napustili iz protesta jer smatraju da je izabran samo zato što je član HSS-a i iz Križevaca je, kao i župan, a nije ni dovoljno stručan.(VL)

20 godina CSF
Vezano
8 komentara
  1. Veliki piše:

    Meni je ovo skroz ok. Jer su bilo kaj pametno imali za reči na toj ili bilo kojoj drugoj sjednici ? nisu. Čovjek si je lepo i donesel “pitanja” i “točne odgovore”. Kao penzioner ja ga razumem. Tak bi i ja. Još se i vozil do kaceja pa se nije doma moral grijat. Po meni tu sve je ok i tak treba biti. Treba se zajebavati jer kaj drugo reči jer već davnih dana je sve otišlo kvragu. Ništ nije loše napravil. Baš je napravil onak, fakinski i meni je to ok. Kao da je ova “županijska” skuština nešto veliko i ekstra. ma moš si misliti. Šteta da niste knoka i korena spomenuli tak da mogu i kakat odmah ići. Pusica svima

  2. Aspro piše:

    Tak i treba,gospon Konfic!Uzet plaću,penziju i dobro se zajebavat,ionako je sve otišlo kvragu.
    Jedan mali dio prevelikog mozaika kako se u Hrvatskoj “političari”.
    Džabe mi govoriti da nama treabju ekonomisti,inžinjeri i inovatori koje bi financirala Agencija koja ima sva sredstva oduzeta:Čermaku,Todoriću,Fižuliću i hrpi protuha iz “zlatnih godina” žetve narodnog kapitala.Ovčice,kasno Vam se sad pjeniti i mucati kad Vas pitaju:Kaj ne štima?

  3. vl piše:

    stvarno mi se čini da “mi je sila sr..”, pa dotični je vladal dok sam bil još dečec, pa ljudi moji dokle???????????, dajmo ove mlade neka “se bore”

  4. Štijef piše:

    Po čemu se ovaj razlikuje od prosječne hrvacke lignje, ovaj tekst bi se bez problema mogao odnositi na većinu naših političara, ne?

Komentari su zatvoreni.