Polaznici Komunikološke škole Matice hrvatske u posjetu Križevcima

Prošlu nedjelju Križevce su posjetili polaznici Komunikološke škole Matice hrvatske, što su je od 15. do 21. listopada pod naslovom Mediji i nasilje zajednički organizirali Matica hrvatska, Fakultet političkih znanosti i Hrvatski studiji. Cjelodnevni posjet Križevcima bio je završni dio programa ovogodišnje Škole u kojemu je sudjelovalo 12 najboljih studenata  i skupina njihovih profesora iz Zagreba. Domaćin polaznicima bio je križevački Ogranak Matice hrvatske, a s bogatom kulturno povijesnom baštinom studente i profesore upoznali su Zoran Homen, ravnatelj  Gradskoga muzeja, Renata Husinec, predsjednica križevačkoga Ogranka i Franjo Husinec, član Časnog suda MH.

Studenti i profesori obišli su Gradski muzej, crkvu Sv. Križa, Visoko gospodarsko učilište, grkokatoličku katedralu Presvetoga Trojstva, biskupski dvor s vrijednom knjižnicom, Glogovnicu i crkvicu sv. Andrije u Kamešnici. Posjet je završio u Planinarskom domu na Kalniku, gdje su profesori  dr. sc. Danijel Labaš i dr. sc. Igor Kanižaj te tajnica Komunikološke škole Klara Čičin-Šain studentima podijelili svjedodžbe, a Renata Husinec je svakom sudioniku za uspomenu na posjet Križevcima darovala knjigu Križevačka književna slava.

Komunikološka škola Matice hrvatske jednom godišnje najboljim studentima komunikologije i novinarstva pruža jedinstveno izvanfakultetsko multidisciplinarno stručno usavršavanje. Nositelji programa ugledni su hrvatski znanstvenici, stručnjaci i medijski djelatnici koji buduće nositelje hrvatskoga medijskog života dodatno osposobljavaju za obavljanje najodgovornijih zadaća u hrvatskom medijskom i komunikacijskom prostoru kao dijelu svjetskoga medijskoga prostora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.