Predsjednik Josipović odlikovao Nikolu Novosela Miška

Jučer su u Uredu Predsjednika RH povodom Dana neovisnosti uručena odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama iz različitih područja prosvjete, kulture, prirodnih, tehničkih i društvenih znanosti, umjetnosti te vjerskih zajednica. Među odlikovanima je i mr.sc. Nikola Novosel, ugledni stočarski stručnjak, glumac, humorist i kulturni radnik te nekad vrlo aktivni križevački SDP-ovac, kojeg je predsjednik Republike prof.dr.sc. Ivo Josipović odlikovao Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za poseban doprinos u kulturi.
– Vi ste primjer kako se šansa može iskoristiti i siguran sam da će vam odlikovanja biti poticaj za daljnji rad na dobrobit naše Hrvatske, poručio je predsjednik Josipović odlikovanima.

Istaknuvši kako je Hrvatskoj u vremenu teške krize potreban optimizam i uspjeh, jer ima šansi i potencijala koji se moraju iskoristiti, Josipović je odlikovane nazvao motorom koji Hrvatsku treba izvući iz krize.
– Vi ste izabrani kao oni koji su prepoznati i prihvaćeni u vašim sredinama kao promotori napretka i uspjeha Republike Hrvatske i na tome vam čestitam, poručio je odlikovanima predsjednik Josipović. Spomenimo i to da je prijedlog za ovo odlikovanje popularnog Miškeca dao Forum mladih SDP-a Križevci.
U ime odlikovanih zahvalio je muftija Ševko Omerbašić istaknuvši da su odlikovanja priznanja za napore koje su ugradili u izgradnju i uspostavu Republike Hrvatske.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.