U srijedu gostovanje Varaždinskih baroknih večeri

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima poziva u srijedu 26. rujna 2012. u 19 sati u Grkokatoličku katedralu Presvetoga Trojstva na već tradicionalni križevački koncert Varaždinskih baroknih večeri, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca. Nastupit će izraelski ansambl Naya kojem je umjetnički voditelj kontratenor Yaniv d’Or, a članovi su: Yair Dalal (ud), Thomas Boysen (teorba), Nora Roll (viola da gamba), Erez Mounk (udaraljke) i Yotam Haimovich (sitar).
– Ulaznice po cijeni od 50 kn za odrasle i 20 kn za učenike, studente i umirovljenike mogu se kupiti na ulazu prije koncerta, u Glazbenoj školi ili u uredu Turističke zajednice, istaknula je ispred organizatora profesorica Zlata Životić.

 

Ansambl Naya grupa je izvrsnih glazbenika multikulturnog podrijetla koji svi dijele strast prema izvođenju i istraživanju Zapadne klasične glazbe i glazbe drugih kultura. Grupa je utemeljena nakon uspješnog zajedničkog nastupa na Operi Gӧteburg u Švedskoj 2008. godine. Ansambl Naya nedavno je snimio prvi nosač zvuka i stiče ugled kao i dobiva brojne pozive za nastupe u poznatim koncertnim dvoranama i na prestižnim festivalima poput Halle Handel festivala, Chateau de Versailles, Izrael festivala, Lucerne festivala, Stockholm early music festivala, Flemish Opera i Concertgebouw Brugge. Planirane su snimke za radijske programe BBC Radio 3 i Classic FM UK. Ansambl Naya surađuje sa stručnjacima za ranu glazbu kao što su to Laurence Cummings, Emanuel eim, Werner Erhardt, Ian Burnside, Graham Johnson i mnogi drugi.

Britansko-izraelski kontratenor Yaniv d’Or diplomirao je na Glazbenoj akademiji u Jeruzalemu i na Guildhall školi za glazbu i dramske umjetnosti u Londonu. Dobitnik je niza stipendija i potpora od Američko-izraelske zaklade, Guildhall škole i Međunarodne institucije za vokalnu umjetnost, kao i od privatnih sponzora. Pjevao je glavne uloge u Gluckovim, Händelovim, Mozartovim, Cavallijevim, Monteverdijevi i Purcellovim operama i nastupao u Novoj izraelskoj operi, Flamanskoj operi u Antwerpenu i Gentu, Operi u Gӧteburgu, Opernom kazalištu u Rimu, Litvanskoj nacionalnoj operi, Gradskom kazalištu u Wiesbadenu, Kazalištu u Sankt Gallenu i u Dovrani kraljice Elizabete u Londonu. Yaniv d’Or nastupa i u izvedbama oratorija, liturgijske glazbe, komorne glazbe i solo popjevki s bogatim repertoarom od stare do suvremene glazbe. Kao utemeljitelj Ansambla Naya uspješno vodi grupu koja je stalni gost u koncertnim dvoranama i na festivalima u Europi, SAD-u i Izraelu. Osim nosača zvuka s Ansamblom Naya snimio je i prvi samostalni album za tvrtku NMC.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.