Trener kojeg svi žele, ženski Mou: Ljepotica u štiklama…

Glavni sam trener, imam potpunu slobodu kreiranja igre. Dečki razumiju nogomet, no ima još puno prostora za rad, priča Tihana Nemčić, prva trenerica muškog kluba

Tihana Nemčić (24) prva je trenerica muškog nogometnog kluba u Hrvatskoj. Vodi NK Viktoriju iz Kloštra Vojakovačkog pokraj Križevaca. Lijepa Tihana već deset godina igra za ŽNK Dinamo Maksimir, standardna je hrvatska A reprezentativka, trenira žensku U17 reprezentaciju i djevojčice iz ŽNK Velika Gorica, a uz sve to stigne igrati futsal u jednoj muškoj ekipi iz Zagreba.

– Diplomirala sam smjer nogomet na Kineziološkom fakultetu i dobila trenersku licenciju. To su saznali u NK Viktoriji i ubrzo smo dogovorili suradnju. Ako su žena i muškarac jednako kvalificirani za trenerski posao, ne vidim zašto ne bih ušla u svijet muškog nogometa – kaže ambiciozna trenerica, kojoj angažman u NK Viktoriji nije tek prolazno iskustvo već veliki izazov:
– Glavni sam trener, imam potpunu slobodu kreiranja igre. Dečki se razumiju u nogomet, no ima još puno prostora za rad.

Kao i iskusniji kolege, ima problema…
– Teren nam je grbav, pa se mučimo igrati od noge do noge, kako bih ja to htjela – kaže Tihana i dodaje kako joj rad s dečkima ne predstavlja nikakav problem:
– Veselim se svakom treningu, a dečki me slušaju, ne stvaraju nikakve probleme. Baš smo odlična ekipa, svi zajedno želimo napredovati, biti u vrhu Prve županijske lige.

Želi skupljati lopte u Ligi prvaka i upoznati Zlatana

Najradije bih se nekako prošvercala među cure i dečke koji skupljaju lopte u Ligi prvaka. Ali samo kad u Maksimir stigne PSG, da izbliza vidim Zlatana Ibrahimovića, otkrila je svoju skrivenu želju jedina hrvatska trenerica muškog nogometnog kluba Tihana Nemčić. PSG dolazi 24. listopada… (24sata)

Vezano

Komentari su zatvoreni.