HSS kreće u prikupljanje potpisa za smanjenje PDV-a na hranu

KRIŽEVCI – Odbor Gradske organizacije HSS-a Križevci obavijestio je da će se akcija prikupljanja potpisa pod nazivom “Zahtjev gradova i sela VLADI RH – smanjite PDV na hranu” održati u subotu 1. rujna s početkom u 10 sati na gradskom trgu u Križevcima, no nije precizirano o kojem se gradskom trgu radi. Navode kako je ovaj njihov prijedlog do sada privukao niz pozitivnih reakcija iz stručnih krugova, ali i od strane građana na koje ta promjena najviše utječe. Stoga pozivaju građane da potpisom podrže ovu akciju.

KOPRIVNICA – Županijski odbor HSS-a raspravljao je o aktualnom stanju u poljoprivredi, koja je prema riječima uvodničara, predsjednika županijskog Seljačkog saveza Stjepana Antolića, poharana katastrofalnom sušom, a nikakva pomoć države nije izgledna.

Niže otkupne cijene mlijeka uništile su brojna gospodarstva, a sada će ih puno osjetiti i nestašicu stočne hrane pa će im jedino preostati prijava na Zavod za zapošljavanje, stoji u HSS-ovom priopćenju. Kažu da ministar poljoprivrede, koji ima do sada najgoru komunikmaciju s poljoprivrednim udrugama, samo ponavlja da država nema novca za ublažavanje šteta i ne čini ništa za svoj resor.

Zbog svega toga HSS predlaže Vladi smanjenje PDV-a na hranu s 25 na 10%, što bi, smatraju, podiglo konkurentnost proizvođačima, a nižim cijenama pomoglo i građanima. Taj zahtjev HSS želi ojačati podrškom građana pa u subotu kreće u prikupljanje potpisa za potporu svojem zahtjevu Vladi; akcija će se održati u sto gradova u svim županijama pa tako i u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.