Ledinski: Bespotrebna ‘seljačka buna’ zbog bolnice

KOPRIVNICA – Prvi čovjek županijskog SDP-a Darko Ledinski vrlo je zadovoljan zadovoljstvom župana Darka Korena obećanjima koja je za posjete Općoj bolnici u Koprivnici izrekao ministar zdravstva Rajko Ostojić. No, da se ne bi pomislilo kako je naglo planula ljubav između vladajućeg SDP-a i oporbenih HSS-a i HDZ, Ledinski je podsjetio na Korenove izjave prije ministrove posjete.
– Moram vas ipak podsjetiti da je i župan Koren najavljivao katastrofičnu situaciju i budućnost u koprivničkom, a samim time i županijskom zdravstvu i da ga otprilike citiram, da je rekao da će biti na susretu s ministrom zdravlja, ali da od te posjete ne očekuje puno i da gotovo ništa ne očekuje. Evo, drago mi je da se njegova očekivanja nisu ispunila, zadovoljno je istaknuo Ledinski.

Šef županijskog SDP-a žali što oporba koristi i teme poput zdravstva za neopravdanu kritiku sadašnje vlasti, a posebno što ljudima iz našeg kraja koji rade u izvršnoj vlasti u Zagrebu spočitava da su zaboravili od kuda su došli. Primjer za to je svojevrsna ‘seljačka buna’ nastala na nepouzdanim informacijama o spajanju bolnica ovog dijela države.
– Ono što sam čuo javno i ono što sam čuo u razgovorima s ministrom, poptpuno je sigurno da će u toj novoj reorganizaciji zdravstva koprivnička bolnica biti bolnica-lider za sjeverozapadnu Hrvatsku i mi ćemo imati privilegiju da vrlo blizu imamo vrhunske liječnike, vrhunsku opremu i vrhunsku zdravstvenu uslugu, rekao je prvi županijski SDP-ovac.

Umjesto HSS-ovog strašenja javnosti crnim najavama regionalizacije, kazo je Ledinski, u sklopu Opće bolnice gotovo je sigurno da će se graditi oko 10 milijuna kuna vrijedna pedijatrija. Kao predsjednik županijskog SDP-a, ali i dužnosnik u Vladi obećao je da će javnosti u našem kraju i ubuduće osiguravati odgovore izravno od najodgovornijih, a ne ih prenositi. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.