Križevci: U Centru za odgoj i obrazovanje otvoren vrtić za djecu s poteškoćama u razvoju

DJECA Dolaze i iz susjedne Zagrebačke županije

KRIŽEVCI – U križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju bilo je jučer posebno veselo na priredbi u čast kruha i plodova zemlje na kojoj su djeca pripremila prigodan program svojim roditeljima i gostima.

Pjevalo se, plesalo, recitiralo, a križevački je župnik velečasni Josip Vavrik blagoslovio kruh, nakon toga su se djeca počastila krafnama. Gradonačelnik Branko Hrg iskoristio je prigodu da posjeti novootvoreni vrtić za djecu od treće do sedme godine s poteškoćama u razvoju.

Zasad u njemu po deset sati dnevno boravi sedmero djece iz Križevaca i okolnih općina, a najavljen je i dolazak jednog djeteta iz vrbovačkog kraja u susjednoj zagrebačkoj županiji. S njima rade dvije odgojiteljice i defektolog, što posebno pozdravljaju roditelji djece koji su dosad bili prepušteni sami sebi.

Ravnateljica Centra prof. Maja Prodan naglašava da će predškolski odgoj pomoći djeci s poteškoćama da se kasnije lakše uključe u osnovnu školu po posebnom programu. Iako vrtić ima svu potrebnu opremu još nedostaju posebne sjedalice za djecu s cerebralnom paralizom.

Ostaje neriješena i planirana nabava kombija za prijevoz bolesne djece od kuće do vrtića i škole, za što se skuplja novac dobrovoljnim prilozima i humanitarnim akcijama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.