Uspješno završen EU-projekt kalničke škole u prirodi

Projekt uspostave prve hrvatske škole u prirodi primjenom mađarskih iskustava u edukaciji o okolišu, koji je provodila udruga „Zelena misao“ kao glavni korisnik, Općina Kalnik kao projektni partner te Grad Križevci i Osnovna škola Kalnik kao pridruženi partneri, uspješno je završen krajem lipnja predstavljanjem rezultata i svečanom predajom simboličkog ključa nove škole u prirodi u Kalniku.

 

Ovim projektom mađarski partneri – stručnjaci iz Udruge Zelena Misao prenosili su mađarska iskustva i znanje u provođenje škole u prirodi, napravljena je i stručna studija za uspostavu škole u prirodi na Kalniku, a povrh svega nabavljena je i vrijedna oprema kako bi se škola u prirodi na Kalniku mogla provoditi.
– Projekt osobitu važnost ima i za turizam općine, jer će se organizacijom učeničkih grupa i njihovim boravkom zasigurno povećati prihodi ugostiteljima koji će se angažirati za prehranu te osposobljenim učiteljima za vođenje učeničkih grupa, istaknuo je Kruno Đurec iz Turističke zajednice općine Kalnik.

Kalnik je u tjednu od 18. do 22. lipnja ugostio pedesetak učenika iz osnovnih škola Križevaca i Kalnika, gdje su učitelji, koji su se osposobljavali za voditelje škole u prirodi u Pečuhu i Kalniku, došli u priliku stečena znanja primijeniti na probnoj školi u prirodi na Kalniku, što je prema dojmovima sudionika prošlo odlično. Kroz projekt je nabavljena nova oprema i pomagala za terensku nastavu, poput kreveta, stolica, školskih klupa, projektora, laptopa, izrađene su i nove table na Poučnoj stazi na Kalniku, a svoje mjesto na Poučnoj stazi našao i novi drveni vidikovac.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.