Održan Medni dan u OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci

U Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” Križevci je po prvi put, na dan sv. Ambrozija koji je zaštitnik pčela i pčelara, obilježen školski medni dan. Učenici prvih razreda (područnih i matične škole) sudjelovali su u predavanju koje su održali djelatnici Veterinarske stanice Križevci direktor Ivan Zemljak dr.med.vet i Snježana Jurec dr.med.vet. i spoznali koliko su pčele važne za održivost života na Zemlji i koliko je med zdrav.

Program školskog mednog dana i promociju meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama (prvim razredima) pokrenulo je Ministarstvo poljoprivrede. Djeci se želi ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti( budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele).

Učenici su dobili „nacionalnu staklenku“ za med napunjenu domaćim medom u ambalaži koja odgovara propisima Hrvatskog pčelarskog saveza te promotivne i edukativne materijale.

Vezano

Komentari su zatvoreni.