Odbor za branitelje raspravljao o programu Dana branitelja

U srijedu 20. lipnja, u Maloj gradskoj vijećnici održana je 8. sjednica Odbora za branitelje Domovinskog rata.
Na sjednici su članovi Odbora raspravljali o prijedlogu Protokola za održavanje 27. godišnjice dana branitelja – 17. rujna 2018. godine, a predsjednik Odbora Božo Lazar ukratko je upoznao prisutne s aktivnostima koje će se odvijati u sklopu programa.

Program započinje obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja te polaganje vijenaca i paljenje svijeća na daruvarskom, pakračko-lipičkom i novljanskom ratištu, dok će se uoči same proslave 16. rujna položiti vijenci i zapaliti svijeće svijeća kod spomen obilježja pokraj Šumarije. 17. rujna u poslijepodnevnim satima služit će se sveta misa u crkvi svete Ane, a nakon nje položit će se vijenci na spomen obilježju u Perivoju ratnika te će se održati središnja proslava.

Osim obilježavanja Dana branitelja, članovi Odbora raspravljali su i o premještaju spomen obilježja hrvatskim braniteljima s dosadašnjeg mjesta na ulazu u bivšu vojarnu. Na tu temu, govorio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, rekavši kako se uz podršku branitelja i potporu Ministarstva branitelja, krenulo u taj projekt za koji bi se u prvoj fazi osigurala potrebna dokumentacija, a u drugoj fazi počeli i radovi na izmještanju, naglasivši kako će se sve raditi u suradnji i uz dogovor s braniteljima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.