U knjižnicu stigle nove knjige

STRUČNO-ZNANSTVENI ODJEL

GLUMAC: KAKO ŽIVJETI PREMA SVOJIM PRAVILIMA / Don Miguel Ruiz, Barbara Emrys; s engleskoga prevela Radha Rojc Belčec. – Zagreb: V.B.Z., 2021
Jeste li znali da je prva vještina koju steknemo, čak i prije nego što progovorimo i prohodamo, gluma? Mi ljudi rođeni smo izvođači – promatramo, slušamo i oponašamo – i život provodimo usavršavajući svoje umijeće. Don Miguel Ruiz, autor kultnog bestselera Četiri sporazuma sa samim sobom i ugledni duhovni učitelj, vraća se na pozornicu kako bi nam predstavio svoje najnovije majstorsko djelo: tečajeve o misterijima života koji će nedvojbeno izazvati revoluciju u nama.

Prvi je tečaj iz Škole misterija Glumac. Zamišljen je kao stvarna lekcija u kojoj don Miguel Ruiz i Barbara Emrys istražuju globalno glumište, a to je čovječanstvo, te uloge koje u njemu igra svatko od nas. Svoje uloge odabiremo sami, prema situacijama i ljudima s kojima se suočavamo. No, takav obrazac ponašanja često je štetan za nas, a vrlo je značajno to što nam se pruža prilika promijeniti ga i svoje talente početi koristiti na pravi način.
Ova će nam knjiga pomoći da otkrijemo vještine za koje možda nismo ni pomislili da ih posjedujemo. Naučit će nas da poštujemo talente koje smo razvili u djetinjstvu i da ih oblikujemo prema svojoj sadašnjoj svjesnosti. I, što je najvažnije od svega, pokazat će nam kako se prepustiti vlastitoj stvarnosti i biti ono što uistinu jesmo, a da ne glumimo i pretvaramo se.
https://www.vbz.hr/book/glumac-kako-zivjeti-prema-svojim-pravilima/


BELETRISTIKA

VJEŠTAC / Oliver Pötzsch; preveo s njemačkoga Mario Režić. – Zagreb: Znanje, 2021.

Povijesni triler! Godine 1666. pedesetak građana Schongaua kreće na hodočašće u samostan Andechs, a među njima su i medikus Simon Fronwieser i njegova supruga Magdalena, krvnikova kći. Simon u samostanu upoznaje zagonetnog fra Virgiliusa, koji se bavi urarskim zanatom i očaran je fratrovim izumima i automatima, iako se ostali redovnici u samostanu pribojavaju novotarija, smatrajući ih čarobnjaštvom. Kad dvojicu redovničkih pomoćnika pronađu mrtve, a fratar Virgilius nestane, za sve je optužen fra Johannes, redovnik koji skriva svoju krvavu prošlost. Čini se da je dio te prošlosti i Jakob Kuisl, schongauski krvnik koji će pohitati u Andechs kako bi pomogao Simonu i Magdaleni otkriti tko stoji iza nedavnih ubojstava. Trojac iz Schongaua daje se u potragu za ubojicom, no pritom podcjenjuje veliku opasnost koja vreba…
https://znanje.hr/product/vjestac/414554


DJEČJI ODJEL

MAREJ U JEZOGRADU / Marijana Dragičević; [ilustracije Zoran Tokić ; urednik Marko Dragičević]. – Bjelovar: Društvo umjetnika mladih alternativaca, 2021.

Glavni junak romana je dječak Marej koji jedne večeri začuje kucanje ispod kreveta. Nakon što provjeri što se nalazi u krevetnoj ladici, nađe se u nepoznatom prostoru gdje ga dočeka afrički tvor Ugo koji se također tamo našao posve slučajno.

Da bi se vratili svojoj kući Marej i Ugo moraju naći ladicu u Jezogradu, ali prije toga moraju nadmudriti njegovog vladara Jeju Strahića koji ima druge, opake planove…
http://www.knjiznica-krizevci.hr/mkatalog/knjiga.php?id=70889


KNJIGE ZA MLADE

TIJESNI PROSTORI / Katherine Arden; [preveo Vladimir Cvetković Sever]. – Zagreb: Mitopeja, 2021.


Jedanaestogodišnja Ollie povučena je među šestašima i nalazi utjehu u knjigama. Pa kad naiđe na ženu spremnu baciti knjigu u rijeku, to joj ne može dopustiti – i Ollie dođe u posjed starinske knjige na čijim koricama piše samo naslov: Tijesni prostori.
Kad razred pođe autobusom na izlet do obližnje uspješne farme, Ollie počinje otkrivati poveznice između tog mjesta i opisa u knjizi – za koju se ispostavlja da je djelo žene iz devetnaestog stoljeća čija se sudbina neraskidivo vezala uz sudbinu braće Jonathana i Caleba Webstera, te zagonetnog lika koji im se upleo u živote, bezimenog i smješkavog lika. A kad autobus na povratku zađe u gustu izmaglicu i nenadano se pokvari, Ollie će na nenadan način dobiti poruku koja sve mijenja: BJEŽI.
https://shop.skolskaknjiga.hr/kobni-kvartet-tijesni-prostori.html

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.