Udruga invalida dobila oko 600 tisuća kuna

KRIŽEVCI – Križevački gradonačelnik Branko Hrg sastao se s predsjednikom tamošnje Udruge invalida Petrom Gatarićem, koji ga je tom prilikom izvijestio o aktivnostima Udruge te rezultatima završenih državnih natječaja na koje su se kandidirali svojim programima. Udruga invalida uspjela je za dva projekta i jedan program od Ministarstva socijalne skrbi dobiti više od 600 tisuća kuna. Za program ‘Mobilni tim-pomoć u kući osobama s teškim invaliditetom’ Udruga je dobila 232 tisuće kuna, a iz proračuna Grada za ovaj će program biti izdvojeno još 50 tisuća, što će biti dovoljno da se program nastavi.

Za projekt ‘Asistent u nastavi’ Udruga je dobila 211, a za projekt ‘Osobnog asistenta’ još 181 tisuću kuna. U ovom se projektu nalazi mlada Križevčanka koja studira u Zadru, te ima svog asistenta iz Križevaca, koji također studira u ovom gradu. To je vjerojatno jedan od rijetkih slučajeva kako se neka udruga brine za svoje članove i njihove potrebe i van okvira lokalne zajednice. Zahvaljujući programima, Udruga trenutno ima 19 zaposlenih, od čega je sedam osoba s invaliditetom.
Križevački gradonačelnik Branko Hrg pohvalio je rad Udruge invalida istaknuvši kako uvijek treba pomoći onima koji najveći dio novca uspijevaju osigurati sami iz dodatnih izvora, kao što je slučaj kod Udruge invalida Križevci. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.