Prodana prva parcela u gospodarskoj zoni

KRIŽEVCI – Linea-sol prva je tvrtka koja će otvoriti pogone u Gospodarskoj zoni Gornji Čret, odlučili su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća kada su jednoglasno i bez previše ustručavanja usvojili gradsku odluku o prodaji zemljišta.
Podsjetimo, ’naseljavanje’ Gornjeg Čreta bilo je posljednjih mjeseci jedan od glavnih pokretača gradskih političkih trzavica nakon što je zagrebačka tvrtka Beton Dubrava nekoliko puta neuspješno pokušala ’ući’ u Gornji Čret, čak i preko svoje sestrinske tvrtke Unijabeton.

Dosadašnji pokušaji gradonačelnika Branka Hrga da dovede poduzetnike u uređenu zonu propadali su zbog nedovoljne podrške, najprije koalicijskih partnera, HDZ-ovaca, a potom i oporbenih SDP-ovaca. Razlozi su bili ’sumnjiva’ dokumentacija ponuđača, odbijanje uvrštavanja na dnevni red Vijeća, a oporbeni SDP-ovci su čak i zatražili prestanak svih aktivnosti u Gornjem Čretu dok se ne donese, kako su tvrdili, kvalitetniji uvjeti prodaje zemljišta. Dovođenje poduzetnika u Gornji Čret omogućilo je i svojevrsni presedan u križevačkoj politici jer su se protiv prijedloga HSS-ovog gradonačelnika složili HDZ-ovci i SDP-ovci.

– Osim što ćemo pokrenuti proizvodnju, otvoriti nova radna mjesta, s tvrtkom Linea-sol već dogovaramo suradnju sa strukovnom školom kako bismo omogućili i tu vrstu obrazovanja, a kasnije i zapošljavanja u toj struci – rekao je Branko Hrg, zadovoljan što je Gornji Čret dobio svog prvog ’stanara’.
Linea-sol je tvrtka koja će podići pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija za različite namjene. Radi se o zagrebačkoj tvrtki koja namjerava kupiti parcelu površine pet tisuća četvornih metara, za 129,95 kuna po kvadratu i plan je da u prvoj fazi rada zaposliti 32 radnika, ukupno njih 70. Za prodanu bi se parcelu u gradsku blagajnu trebalo ’sliti’ 649.750 kuna. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.