HSS otvara frontu, diže Križevčane za autocestu, a u inat SDP-u

Razočarani i ljuti, smatraju da država obmanjuje javnost. Novinarima su uz poziv na pressicu kojom ih uvjeravaju da se gradi priložili snimke iz satelita, da bi im valjda olakšali put do Križevaca?!

Predsjednik HSS-a Branko Hrg i prvak stranke u KŽŽ Darko Koren su, razočarani najavom obustave gradnje autoceste Podravsko-bilogorskog ipsilona, koju je inicirala Vlada, jučer prizvali novinare u “rov” u Cubincu kod Križevaca, da bi im dokazali i uvjerili ih da su baš na jednoj od šest lokacija gradnje Ipsilona, i da je u 30-ak km već utrošeno 780 milijuna kn. Hrg i Koren, inače gradonačelnik i župan, tvrde da državne institucije, koje ne znaju gdje je ovaj kraj, te lokalni dužnosnici SDP-a, šire laži, zbog čega su oni “frapirani”.

– Na konvenciji gradskog SDP-a pljeskalo se kad je rečeno da se ništa ne radi – alarmirao je Hrg i dodao da će oštro napasti svakog tko dovede u pitanje nastavak izgradnje. Koren je ocijenio da “SDP vodi dudekovsku politiku, povijesno lošu” i borbeno pozvao sve da podrže projekt važan za grad i županiju. Toliko uvjereni u svoje zasluge za projekt koji je u tri godine od starta “proizveo” samo nekoliko polugotovih nadvožnjaka, HSS-ovci su opovrgli i svoja nekadašnja obećanja.

– Župan Koren rekao je prije par godina da će dati ostavku ako se cesta neće graditi, no on više nema tu obvezu, ja mu anuliram tu izjavu, jer cesta se gradi – objavio je Hrg.

Usput su HSS-ovci u terenskom obraćanju počastili i novinara Večernjaka Hrvoja Šlabeka, cinično mu ponudivši plaćeni prijevoz iz Koprivnice do Križevaca kako bi vidio građenje Ipsilona. HSS nastavlja bitku za “priznanje” autoceste i danas u Križevcima, peticijom protiv inicijative za zaustavljanje radova. (VL)

Komentar: Oni su krivi što nema Ipsilona

Jedino što bi Hrgu i Korenu pomoglo da donekle sačuvaju obraz bilo bi da se ispričaju narodu na tome što su ga tri godine vukli za nos lažima o gradnji Podravskoga ipsilona, dok je vlast – čijim su dijelom bili – nemilice krala, pljačkala i varala. Ako je tko kriv zbog toga što se Podravci i Prigorci i dalje truckaju prema Zagrebu, onda su to upravo Hrg, Koren i ostatak ekipe kojoj su njih dvojica poltronski virili iz stražnjice u doba dok je to bilo lukrativno, na tragu njihovih osobnih probitaka. Fućka se njima za cestu… (/VLM)

Vezano

Komentari su zatvoreni.