Hrg: ‘Oštro ćemo napasti bilo koga tko dovodi u pitanje nastavak radova’

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i križevački gradonačelnik Branko Hrg održao je jučer prijepodne tiskovnu konferenciju na Bjelovarskoj cesti u križevačkom naselju Cubinec, na planiranoj trasi autoceste Zagreb-Križevci. „Ovdje je već uloženo više stotina milijuna kuna, a radi se na šest gradilišta i šest objekata“, prenosi Hina Hrgove riječi, a posebno je razočaran križevačkim SDP-om koji je, prema Hrgu, nedavno i najavio da će se zbog nedostatka novca prekinuti gradnja. Kako javlja portal Aktualno.hr, križevački ogranak HSS-a poziva sve stanovnike Križevaca i Križevačko-kalničkog prigorja danas od 9 do 13 sati na glavni gradski trg na potpisivanje peticije protiv SDP-ove inicijative zaustavljanja radova na autocesti.

Iako spomenuti poziv na pressicu, odaslan iz HSS-ovog ureda za odnose s javnošću, nije bio adresiran i na redakciju nezavisnog portala Križevci.info, na istu je adresu stiglo priopćenje iz oporbenog, gradskog SDP-a, koje potpisuje predsjednik ogranka Ivan Knok. Hrgovu izjavu da je „lokalni SDP za prekid radova na gradnji dionice autoceste Cugovec – Križevci“ Knok je nazvao lažnom i politički nekorektnom, te rezultatom osobnih frustracija Hrga i koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, predsjednika županijskog HSS-a. Koren je pak, prenosi Hina, naglasio povijesnu važnost autoceste za ovaj kraj i Koprivničko-križevačku županiju, poručivši kako bi zaustavljanje radova bilo kudikamo skuplje od nastavka izgradnje.

Knok dalje navodi da se „autocesta gradi već tri godine, a početak radova je otvorila tada vladajuća državna vlast HDZ-a i HSS-a. Mnogi se sjećaju otvorenja radova u Cugovcu na tuđem zemljištu pred lokalne izbore 2009. godine, slikanja po medijima gotovo čitave tadašnje Vlade sa čelnicima HSS-a iz ovog kraja.“ I dok je sam Hrg izgradnju autoceste istaknuo upravo kao uvjet prošle vladajuće koalicije HSS-a i HDZ-a, Knok se pita zašto je do sada tako malo urađeno, tek jedan nadvožnjak i nešto započetih radova na objektima.

Po Hrgu je vidljivo da Vlada i neki lokalni političari ne znaju što se i gdje zapravo radi, dok Knok iznosi da je ova „autocesta ili brza cesta, ne samo do Križevaca, već i do Koprivnice, želja svih građana ovog kraja i županije“, pa tako i SDP-ovaca i njihove stranke, na čemu je i dobila protekle parlamentarne izbore. „Stoga SDP zagovara izgradnju ove prometnice, sve do Koprivnice, kao strateški projekt ove sredine,“ zaključuje Knok u priopćenju.

U prilog Knokovoj tvrdnji da je današnja peticija zapravo gradonačelnikova politička igra za podizanje vlastitog rejtinga kao čelnika HSS-a ide tek četverosatni termin u radno vrijeme predviđen za potpisivanje peticije, kao i činjenica da je jučer navečer na temu autoceste bio hitno sazvan i radni sastanak Gradskog savjeta mladih s predstavnicima udruga i političkih pomladaka. No, sastanak je održan bez kvoruma mladih savjetnika i bez odaziva predstavnika udruga te drugih stranaka, osim HSS-a. Napomenimo još da je Željko Jurković, predsjednik Savjeta mladih u koji je ušao kao nestranački predstavnik, odnedavno odabran za kandidata za funkciju potpredsjednika Sveučilišne organizacije HSS-a. Gradski HSS, čija je web stranica izvan funkcije, jučer je pozvao „sve Prigorke i Prigorce u obranu ključnih interesa Križevačko-kalničkog prigorja.“ (hb)

Vezano

Komentari su zatvoreni.