Praznik rada uz ‘Kalničke uncutarije 2012.’

Jučerašnjim prihvatom i smještajem kampera započela je turističko-kulturna manifestacija “Kalničke uncutarije 2012.” koje će potrajati sve do nedjelje 6. svibnja 2012. Danas će se održati već najavljeno predavanje o geološkom postanku Kalničkog gorja, s prigodnom izložbom kalničkih minerala, fosila i stijena te večernji koncert glazbenog sastava Rio na glavnoj pozornici kod Starog grada. Nedjelja je rezervirana za demonstraciju sporta paintball te slobodno isprobavanje opreme. U utorak će se održati polumaraton Križevci-Kalnik, koji kreće u 10 sati sa Strossmayerovog trga u Križevcima, a dolazak prvih trkača na Kalnik se očekuje oko 11:05 sati.

U podne počinje malonogometni turnir na školskom igralištu, popodne će se održati izložba starih automobila na parkiralištu u mjestu Kalnik, a nastupne točke će imati KUD-ovi “Kalnik”, “Golub Bjelovar i “Tomislav” Sv. I. Žabno. od 15 sati će ispod Starog grada biti upriličene pučke igre s vrijednim nagradama, nakon čega je nastup glazbenog sastava “El Combo”. Za subotu i nedjelju 5. i 6. svibnja najavljeno je veliko međunarodnog natjecanje u orijentacijskom trčanju “Ačkov kup”.

Ovogodišnji program obilježavanja Međunarodnog praznika rada besplatan je za sve posjetitelje Kalnika koji parkiraju u samom mjestu i prošetaju do Starog grada, a naplaćuje se jedino kampiranje 40 kuna po šatoru te cjelodnevno parkiranje na zakupljenoj livadi podno Starog grada 30 kuna po automobilu.
– Zbog malog prostora za parkiranje kod Starog grada i čestih prometnih čepova, apeliramo na posjetitelje da besplatno parkiraju u mjestu Kalnik, istaknuo je direktor Turističke zajednice općine Kalnik Kruno Đurec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.