Dan Koprivničko-križevačke županije

KOPRIVNICA – Svečanom sjednicom Županijske skupštine, održanom u Domoljubu, obilježen je Dan Koprivničko-križevačke županije i njezin 19. rođendan. Predsjednica Skupštine Milica Fuček zahvalila se vijećnicima na iskazanom trudu i volji da kohabitacija zaživi u pravom i punom smislu. Nakon čestitke svim žiteljima, župan Darko Koren podsjetio je na najbitnija ulaganja u proteklih godinu dana.
– Od ulaganja u zdravstveni sustav treba izdvojiti rekonstrukciju zgrade stare interne i uređenje prostora za potrebe Zavoda za javno zdravstvo. Kad govorimo o obrazovanju, onda je to primjerice izgradnja područne škole u selu Gregurovec. Od najvećih infrastrukturnih zahvata koji obilježavaju ovaj prostor i vrijeme u kojem živimo zasigurno je najznačajniji projekt izgradnje autoceste od Cugovca prema Križevcima i dalje prema Koprivnici, a moramo spomenuti i projekt Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom Piškornica, sumirao je župan Koren.

Uz županijske vijećnike, gradonačelnike i načelnike s područja Podravine i Prigorja, na svečanoj sjednici Županijske skupštine bili su zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, zamjenik ministrice socijalne skrbi i mladih Darko Ledinski, saborski zastupnici iz Podravine i Prigorja i drugi gosti.

Uručene županijske nagrade

Tradicionalno, u sklopu svečane sjednice uručene su županijske nagrade laureatima. Onu za životno djelo dobio je Antun Šramek iz Svetog Ivana Žabna. Nagradu za doprinos ugledu i promociji županije dobili su Podravska banka i Slavko Kuzmić iz Imbriovca. Za iznimno postignuće u godini za nama dodijeljene su dvije nagrade – Sanji Benko iz Svetog Ivana Žabna te Moniki Kemenović iz Dijankovca dok su Županijske zahvalnice dobili Gradska knjižnica Đurđevac, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Koprivnica, DVD Molve te Anđela Lenhard Antolin iz Đurđevca i Valentin Rumek iz Hlebina. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.